„Portalul de energie”, o nouă expoziție la Galeria Senso

„Portalul de energie” se numește noua expoziție a duoului artistic Fluo Webs, Ioana Crăciun și Florin Stoian, care va putea fi văzută începând cu această seară, la Galeria Senso.

„Ioana Crăciun și Florin Stoian formează, în viața de zi cu zi, un cuplu care împărtășește pasiunea pentru string art. În lucrările lor, cei doi obțin efecte vizuale spectaculoase folosind pigmenți reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc și portaluri de energie. Acestea necesită kilometri de fir textil montați pe zeci de mii de cuie fixate, cu precizie, pe plăci de lemn, după schițe și măsurători exacte.

Practica lor artistică presupune explorarea geometriei sacre, în special a mandalelor, precum și o tehnică inovativă de string art, în care culoarea absoarbe razele ultraviolete de lungime scurtă, cunoscute și sub denumirea de <<black lights>>. În accepțiunea jungiană, mandala este reprezentarea grafică a centrului, respectiv a sinelui, iar simbolul este transformator psihic de energie, cu caracter terapeutic.

Astfel, putem privi pânzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porți ale percepției care ne transpun în diferite dimensiuni de culoare şi vibraţie energetică, dar şi ca act terapeutic. Un adevărat remediu pentru perioada pe care o traversăm, în care orice formă de expresie artistică de inspiraţie spirituală ne poate ajuta să transcendem existenţa materială marcată de restricţii, precaritate şi schimbări de paradigmă”, povestește curatorul Ana Sultana Cipariu.Despre expoziția „Portalul de energie”

Începând  de marţi, 20 aprilie 2021, ora 18:30, expoziția va putea fi vizitată la Galeria Senso, de pe Calea Victoriei nr.12C (colţ cu strada Lipscani), parter și etajul 1. Ea va putea fi vizionată până pe 30 aprilie 2021.

„Portalul de energie” face parte din programul de evenimente propus de Ana Ștefania Andronic (BUZU), director artistic al spațiului expozițional.

Evenimentul este susținut de FILDAS Art şi Catena, prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Despre Galeria Senso

Galeria Senso este un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane. Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, aici sunt prezentate lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană. 

Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale, cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe www.sensoarte.ro.galeria senso tonica

Galeria s-a redeschis la începutul acestui an cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată „Ipostaze tulburătoare”.  A urmat „Un Martie la feminin”, o expoziție inedită cu ilustrații, obiecte decorative și bijuterii hand-made si de autor create de 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din țară. 

În luna martie, Galeria Senso a găzduit expoziția de ilustrație și grafică izometrică „Între patru pereţi” a artistului Cătălin Gospodin, un proiect de succes realizat în timpul pandemiei.

De un important succes s-a bucurat la începutul lunii aprilie, „Desemne de peste an” expoziţia colectivă a studenților secției de Grafică din cadrul Facultății de Arte Plastice a UNArte. Aceştia s-au aflat sub îndrumarea coordonatorului de an, lector univ. dr. Anca Boeriu.

Programul de vizitare a Galeriei Senso:

  • marţi – duminică, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

Bettina Cristea