Expoziția „Desemne de peste an”, la Galeria Senso

Iubitorii de artă sunt invitaţi miercuri, 7 aprilie 2021, ora 18:30, la deschiderea expoziției colective intitulate „Desemne de peste an”.O experienţă personală

„Măști, izolare, distanțare, restricții, cursuri online. Bilanț al unui an în care a fost aproape imposibil de contextualizat un proiect artistic fără a face referire la dimensiunea pandemică a momentului. Unele cercetări din domeniul psihologiei conchid că este nevoie de 21 de zile pentru a schimba un tipar comportamental. Ce deprinderi am dobândit, ce am învățat și ce am creat de la instaurarea primelor măsuri impuse de starea de urgență decretată în martie 2020? Această expoziție abordează ca tematică experiența personală a fiecăruia dintre artiștii participanți  (…), în ceea ce privește traversarea acestei perioade. Selecția aduce împreună lucrări concepute în acest (răs)timp, în cele mai diverse medii de exprimare artistică, de la desen, pictură și tehnică mixtă, la gravură, instalații și animații stop motion, realizate digital sau analog, cadru cu cadru. Fără intenția de a pune neapărat accent pe producția artistică din pandemie, expoziția constituie un exercițiu de afirmare a generației de artiști emergenți autohtoni, dar și o perspectivă subiectivă asupra secvenței istorice în care ne aflăm” (Ana Sultana Cipariu, curator).

 Coordonatorul evenimentului organizat de Ana Ștefania Andronic (BUZU), art director al spațiului expozițional, este lector univ. dr. Anca Boeriu.

  •            Evenimentul va avea loc la Galeria Senso, situată pe Calea Victoriei nr. 12C, (colţ cu strada Lipscani), parter și etajul 1. Acest eveniment este susținut de Fildas Art şi Catena, prin Programul Catena pentru Artă.

Expoziția „Desemne de peste an” este deschisă în perioada 7 – 21 aprilie 2021.

Programul de vizitare a Galeriei Senso:

  • marţi – duminică, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

            După o pauză impusă de pandemia de coronavirus, Galeria Senso s-a redeschis la începutul acestui an cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată „Ipostaze tulburătoare”.

            A urmat „Un Martie la feminin”, o expoziție inedită cu ilustrații, obiecte decorative și bijuterii hand-made şi de autor create de 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din țară: Andreia Morar, Alexandra Hochreiter, Diana Grigore, Diana Barbu, Raluca Tinca, Raluca Bararu, Alina Chis, Irina Constantin, Ana Maria Neacşu, Maria Tabarcea, Cornelia Popa, Iulia Lazarean, Elena Tara, Oana Popescu, Ana Ştefania Andronic BUZU, Ana Maria Rusnac, Andra Lupu, Alina Băncilă, Maria Filipescu și Raluca Buzura. Galeria Senso a găzduit în luna martie expoziția de ilustrație și grafică izometrică „Între patru pereţi” a artistului Cătălin Gospodin, un proiect de succes realizat în timpul pandemiei.

“Aducem arta mai aproape de tine”

Galeria Senso este un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane. Aici sunt prezentate lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană. 

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale, cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe www.sensoarte.ro.

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât de vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.