Galeria Senso aduce arta mai aproape de public

În perioada 6 – 30 noiembrie 2019, Galeria Senso participă cu o impresionantă colecție de lucrări semnate de unii dintre cei mai importanți artiști români de artă contemporană, la cea de-a IV-a ediție a Bienalei Arte Decorative. De mare anvergură și prestigiu, poiectul reprezintă un reper în spațiul cultural național, fiind organizat de filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAP), cu susținerea fundaţiei Fildas Art prin programul Catena pentru Artă.

Intitulată „Pigmento/Între uzanțe și experiment”, această ediție a evenimentului propune un dialog complex, interactiv și productiv între iubitorii de artă și creatorii din diferite medii: ceramică, sticlă, metal, textile și mix media.



Arie expozițională extinsă

Pentru a include un număr sporit de lucrări, Bienala Arte Decorative 2019 se desfășoară în mai multe spații din București și Mogoșoaia, și anume: la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” (Sala „Palatului Brâncovenesc”, parter; „Ghețărie”, „Cuhnie”, Sala „Foişor”), Galeria Senso și Galeriile UAP (Galeria de artă Orizont și Galeria Galateea Contemporary Art).

Vernisajul Bienalei Arte Decorative 2019 va avea loc în data de 9 noiembrie, ora 14:00, la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Mogoşoaia. Tot atunci vor fi decernate premiile oferite de juriul de specialitate format din artiști de marcă și critici de artă.

Câștigătorii Premiul Publicului, o noutate a acestei ediții, vor fi anunțați pe 30 noiembrie 2019, ora 16:00, odată cu închiderea programului expozițional și lansarea catalogului Bienalei. Votarea lucrării preferate de către public se va derula în perioada 9 – 24 noiembrie 2019, în fiecare galerie participantă.

Cei 12 artiști din Galeria Senso

Adriana Bădescu
Artist vizual, născută în 1955, la București, absolventă a Institutului de Arte Plastice
Nicolae Grigorescu, promoţia anului 1978, specializarea Tapiserie. Din 1990, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Începând cu anul 1978 participă la expoziții colective naționale (București, Sibiu, Constanța, Craiova, Brăila, Bacău, Arad, Aiud, Iași, Satu Mare) și internaționale (Italia, Germania, Luxembourg, Belgia, Ungaria, Olanda, Bulgaria). Expoziții personale în: 1996, 2000, 2002, 2006, 2007, 2012, 2013 la București, Constanța, Sibiu și Roma, Italia.

Relu Bițulescu
Artist vizual, născut în 1954, la Craiova, absolvent al Institutului de Arte Plastice
Nicolae Grigorescu, promoţia 1981, specializare Artă Monumentală. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Din 1981, participă la expoziţiile şi saloanele oficiale din România cu lucrări de pictură, grafică şi arte decorative. În perioada 2011-2018, a fost curatorul Salonului Național Miniatură Textilă. Are numeroase expoziții în țară și în străinătate, personale și de grup.

Vladimir Cioroiu
Artist vizual, născut în 1951 la Londra, Marea Britanie, absolvent al Institutului de Arte
Plastice Nicolae Grigorescu, promoţia 1977, specializarea Sticlă. Între 1980-2019, participă la Saloanele de Artă Plastică, Decorative și Design, Municipale și Republicane, precum și la numeroase simpozioane, tabere de creație și expoziții de grup de artă contemporană din țară și străinătate. Distincţii: Premiul Artele Focului acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România (2003), Premiul pentru Design (2006), Salonul Sticlei (2017). În 1989, inițiază Salonul Sticlei, iar în 1990 – expoziția Recipient-Receptacol.

Maria Constantinescu
Artist vizual, născută la Stoenești, județul Argeș, absolventă a Institutului de Arte
Plastice Nicolae Grigorescu, specializarea Pictura Monumentală și Restaurare.
Membră a Academiei Burchardt din Italia şi Elveţia, fondatoarea și președinta Fundației
Suflul Luminii și membră de onoare a Academiei Artelor Tradiționale din Sibiu.
Participă la numeroase expoziții națioanle și internaționale (Italia, Spania, Marea Britanie,
Belgia).

Daniela Făiniș
Artist vizual, născută în anul 1961, la Fratoștița, județul Dolj, absolventă a Institutului
de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promoţia 1986. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, din anul 1990. Participă la numeroase expoziții personale și de grup, naționale și internaționale. Lucrările sale sunt expuse în muzee, instituții și colecții particulare. Obține premii și distincții la numeroase competiții naționale și internaționale: Bienala de Artă Ceramică din Aveiro, Portugalia, Premiul Muzeului Cotroceni, Medalia de aur Targa D’Oro a Concursului Internațional de Ceramică de Artă din Perugia, Italia.

Daniela Frumușeanu
Artist vizual, născută în 1961 la Bacău, absolventă a Institutului de Arte Plastice
Nicolae Grigorescu, promoţia 1984, specializarea Tapiserie-Imprimeuri. Activitatea artisticӑ cuprinde 40 de expoziţii personale în ţarӑ şi în strӑinӑtate, numeroase participӑri la expoziţii de grup în ţară (naţionale, municipale, bienale, trienale), participări la expoziţii de grup cu caracter internaţional. Deține premii acordate de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Cătălin Hrimiuc
Artist vizual, născut în 1959, absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promoţia 1985, specializarea Sticlă. Participă de la debut (1984) până în prezent la numeroase expoziții naționale și internaționale, simpozioane și saloane naționale. Organizează expoziții personale în Bucureşti (1987, 1989, 1998, 2014, 2017) și în Germania (1990), Belgia (1992), Olanda (1993-1994).

Aniela Ovadiuc
Artist vizual, născută în 1980 la Constanţa, absolventă a Universităţii Naţionale de
Arte din Bucureşti, promoția 2003, specializarea Ceramică. În 2005, încheie studiile de Masterat la aceeași universitate, specializarea Ceramică. În 2004, devine membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Între anii 1997-2019, participă la nenumărate expoziţii de grup, naţionale şi internaţionale. Expoziţii personale: Carte – Jurnal, Galeria Galateea, Bucureşti (2012).

Ecaterina Mărghidan
Artist vizual, născută în 1980 la Piatra Neamț, absolventă a Universității Naționale de
Arte George Enescu din Iași, specializarea Arte Decorative. În anul 2005, devine membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are o activitate susținută în domeniul artelor
textile, cu participări naţionale: Salonul Naţional de Miniatură Textilă, București (2018) şi internaţionale: Patchwork Meeting, Praga, Cehia (2018); Objects to Touch 2, Kedainiai, Lithuania (2016); Aigu’illes en Luberon, Luberon, Franţa (2009).

Nicolae Moldovan
Artist vizual, născută în 1970 la București, absolvent al Universității Naționale de Arte din
București, promoția 1998, specialitatea Ceramică. Participă cu regularitate la numeroase expoziții de grup, bienale, simpozioane și expoziții internaționale de artă organizate în București și în țară. Deschide șapte expoziții personale și este distins cu importante premii pentru ceramică (1996, 2012, 2013, 2014). Participă la expoziții, bienale și târguri de artă
internaționale: München, Germania (2007); Incheon, Korea; Düsseldorf, Germania (2013); Bornholm, Danemarca (2014); Essen, Germania (2014, 2015); Berlin, Germania (2017); Kecskemét, Ungaria (2017).

Maria Negreanu
Artist vizual, născut în 1951, la Oradea, absolventa a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are o activitate constantă în domeniul artelor textile – tapiserie, cu participări la expoziții naționale și internaționale, începând cu 1978. În 1983, obține o bursă în Italia. Participă cu lucrări selecționate la expoziții internaționale de prestigiu de la Moscova, Berlin, Pyran, Haacht, Bruxelles și numeroase expoziții personale externe în Belgia, la Villebrouke. În 2010, deschide o expoziție personală la galeria Orizont.

Roxana Tudor
Artist vizual, născută în 1972 la București, studentă la Universitatea Națională de Arte din
București, Departamentul Tapiserie și Contexturi. Debutează în cadrul Bienalei Arte Decorative 2019.
Pe tot parcursul Bienalei, vor fi difuzate materiale înregistrate ale edițiilor anterioare ale expozițiilor „Arta Decorativă”, organizate de Galeria Senso și Portrete de Artist realizate de Senso TV.

Despre Galeria Senso

„Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru Artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2020, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă Senso, București.

Mai multe informații privind activitatea Galeriei Senso – vernisaje, expoziții, lansări de cataloage de artă etc., găsiți pe www.galeriasenso.ro. Tot aici sunt prezentate în detaliu lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană. Site-ul încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea achiziționării operelor de artă la un click distanță.

Adresa Galeria Senso, Calea Victoriei 12C, etajul 1, colț cu Lipscani

Mai multe detalii legate de programul evenimentului găsiți aici – https://www.artedecorativebucuresti.com/bienala-arte-decorative.html