Ai auzit de fondul de ten semipermanent?

fondul de ten semipermanent

Cine nu și-ar dori să aibă din nou piele ca de copil? O piele uniformă, netedă, fără cearcăne, fără semne de oboseală, fără pete de acnee, fără cicatrici, fără pori dilatați… pe scurt, o piele (aproape) perfectă.

Cu toate acestea, capriciile vieții fac ca tenul nostru să se modifice ca răspuns la agresiunile externe sau la schimbările hormonale. Pe măsură ce îmbătrânim, apar primele riduri, alături de pete solare și pungi sub ochi de care ne-am fi putut lipsi.

Dar, de aceea exista produsele cosmetice. Iar cel mai nou tratament facial din promite un ten radiant pe tot parcursul anului, pentru ca este un fond de ten … semipermanent. De fapt, este un tratament pentru ten care ascunde imperfecțiunile, uniformizează tenul și hidratează pielea.



O procedură în trei paşi

Pentru a obține toate acestea se folosește un stilou sau un roller cu microace, asemănător cu microneedlingul, un tratament facial eficient pentru tratarea îmbătrânirii pielii, densificarea pielii și corectarea anumitor imperfecțiuni. Spre deosebire de acesta din urmă, rollerul utilizat pentru fondul de ten semipermanent pătrunde în epidermă cu pigmenți colorați, apropiați de culoarea naturală a pielii, pentru un efect de cremă BB.

Care este rostul “perforării” pielii pentru a introduce pigmenți? În primul rând, perforațiile provocate de ace stimulează fibroblastele, celulele responsabile de calitatea pielii. Acestea vor produce mai multă elastină și colagen, două proteine structurale care îmbunătățesc rezistența pielii.

În al doilea rând, aceste microperforații activează procesul de vindecare a epidermei, încurajând reînnoirea celulară.

În cele din urmă, pielea este aerisită datorită perforațiilor. Acest lucru facilitează injectarea pigmenților la un milimetru adâncime. Ingredientele active sunt desfășurate din interior, iar efectul BB cream nu dispare cu fiecare demachiere.

Pe scurt, acest fond de ten semipermanet este un fel de tatuaj facial semipermanent, care vă permite să nu mai folosiți fond de ten timp de șase luni până la un an.

Cum funcționează?

Se începe prin a curăța și dezinfecta pielea pentru a îndepărta toate urmele de machiaj și pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în derm în momentul microperforațiilor. În funcție de tipul de tratament ales (mai mult sau mai puțin profund), se poate aplica o cremă anestezică pentru a evita o experiență prea dureroasă.

Începe apoi ședința propriu-zisă. Mai întâi, se aplică pe toată fața un ser adaptat nevoilor fiecărui client, apoi trece stiloul sau rollerul prevăzut cu microace.

Apoi, se amestecă diferite fiole de cremă BB semipermanentă pentru a obține un fond de ten lichid personalizat, așa cum ar face un make-up artist tradițional. Se întinde produsul pe întreaga suprafață a pielii si se folosește din nou rollerul pentru a ajuta pigmenții să pătrundă.

Se poate aplica o mască hidratantă pentru a calma senzația de căldură și furnicături.

Skin Republic Masca de fata tip servetel cu Acid Hialuronic + Colagen este o masca-servetel din bumbac, cu gauri pentru ochi, nas si gura, imbibata cu un ser special cu Acid hialuronic si colagen pentru o hidratare in profunzime a tenului. 

Este o procedura sigură?

Având în vedere că această tehnică de îngrijire facială a pielii este relativ nouă, experții nu știu încă ce efecte vor fi pe termen lung ale procedurii. Prin urmare, aceștia îi îndeamnă pe toți cei interesați să procedeze cu prudență.

Pentru a evita complicațiile, trebuie să lăsați pielea să se odihnească după o ședință, să aplicați o cremă de vindecare, dacă este necesar, pentru a ajuta procesul de vindecare și să evitați să vă machiați sau să mergeți la înot timp de o săptămână după tratament. De asemenea, ar trebui evitată expunerea la soare timp de două săptămâni.

De asemenea, ar trebui să lăsați zece până la cincisprezece zile între fiecare ședință, pentru a nu suprasolicita pielea.

Procedura nu este potrivita pentru femeile însărcinate, pentru persoanele care iau anticoagulante sau antiinflamatoare, sau pentru cele care suferă de boli autoimune sau de afecțiuni ale pielii (acnee severă, herpes, psoriazis, eczeme).

Este obligatoriu să consulți un dermatolog sau un profesionist din domeniul sănătății, care îţi va spune dacă eşti potrivită sau nu pentru această procedură.