Zodiacul joburilor

zodiac joburiBerbec

Născut sub semnul lui Marte, zeul războiului, Berbecul se simțea excelent în epocile de demult, când casta războinicilor era una din cele mai respectate. Cei mai buni mercenari se recrutau tocmai din această zodie. Și, cum fierul este asociat cu Marte, cei mai buni făuritori de arme erau tot Berbecii.
Acum, vremurile în care porneai la atac în zgomot de copite, cu sabia fluturând deasupra capului, au trecut demult. Ca urmare, berbecii au trebuit să se reprofileze. Pe majoritatea îi regăsim, ca și pe confrații lor gladiatori din Roma antică, tot în arene, dar de această dată ca sportivi de performanță. Cel puțin aici, competiția încă reprezintă scopul vieții. Nu e deloc întâmplător faptul că această zodie a dat mari campioni, precum Ronaldinho, Lăcătuș sau Leonard Doroftei.
În general, Berbecul se simte bine atunci când își poate asuma rolul de deschizător de drumuri. I se potrivește, așadar, cercetarea, mai ales dacă este vorba despre domenii recent descoperite, precum cel al fizicii cuantice sau al informaticii.

Taur

Pentru Taur, stabilitatea este cea mai mare valoare de pe lume. Iar acest mod de a gândi se aplică, bineînțeles, și când vine vorba de alegerea unei slujbe. Așa că nu trebuie să ne surprindă dacă vedem mulți Tauri în slujbe călduțe, la stat, unde posibilitățile de a face performanță sunt aproape nule, dar există certitudinea că poți lucra acolo până la pensie.
Pentru un iubitor al stabilitățîi, căminul are o importantă fundamentală. De aceea, Taurii pot face carieră în profesii legate de locuințe, precum cea de agent imobiliar, dar și cea de arhitect. Construcțiile proiectate de un arhitect Taur se vor remarca, în primul rând, prin soliditate și confort.
De asemenea, fiind o zodie de pământ, Taurului îi place tot ce ține de acest element. Obișnuit să muncească din greu, i se potrivește de minune ocupația de fermier. Muncă istovitoare de dimineață până seara, mereu în mijlocul naturii, i se potrivește mai mult decât oricărei alte zodii.

Gemeni

Dacă Taurul caută locuri de muncă stabile, pentru un Geamăn o slujbă plictisitoare este mai rea decât infernul. Atunci când își alege profesia, nativul acestei zodii are două dorințe: să se deplaseze cât mai des cu putință și să aibă cu cine comunica.
Din fericire pentru Gemeni, sunt mai multe profesii care îndeplinesc aceste cerințe. Agențîi de vânzări, poștașii, ghizii turistici, șoferii de pe autocare sau operatorii de sondaje de opinie nu fac altceva decât să meargă toată ziua dintr-un loc în altul și să stea de vorbă cu tot felul de oameni. Un astfel de program poate să satisfacă din plin curiozitatea și nevoia permanentă de mișcare a unui Geamăn.
Foarte potrivite sunt, de asemenea, profesiile în care adevărul nu este chiar obligatoriu… Un Geamăn în campanie electorală se simte ca peștele în apă. Va promite lucruri atât de frumoase, încât și el va fi impresionat de propriile cuvinte, din care, de altfel, nu crede o iotă.
Gemenii mai pot fi, la fel de bine, ziariști de investigațîi. Curiozitatea proverbială, combinată cu o obrăznicie peste măsură, ii pot face să dea peste cele mai țări subiecte de presă și să afle cele mai intime amănunte din viața oricui.

Rac

Sensibil și mămos, Racul se simte excelent atunci când are pe cineva în grijă. Iar când acest „altcineva“ se referă la câțiva copii zburdalnici, dar simpatici-foc, nativul e fericit. Așadar, printre profesiile ideale se numără cele de educator, învățător și, eventual, profesor la școala generală. Pasiunea poate fi dezvoltată în mai multe direcții, precum crearea unei grădinițe proprii. În postura de director al unei astfel de instituții, Racul se va descurca excelent.
Această zodie are și un dezvoltat simt al trecutului, al valorilor din vremurile de demult. Prin urmare, putem regăsi printre nativi istorici, arheologi sau anticari. Un specialist Rac în istorie antică îți va vorbi despre un manuscris vechi sau despre un fragment de ceramică în felul în care vorbește un îndrăgostit despre ochii iubitei.
O opțiune o reprezintă, de asemenea, și profesiile care presupun contactul cu apa. Nu e nevoie să fie neapărat marinar pe o navă de croazieră, dar poate foarte bine să se ocupe de organizarea unui parc acvatic. Mai ales că aici vin să se joace atât de mulți copii!

Leu

Leul este, înainte de toate, un conducător. Așa cum omonimul său din junglă sperie toate animalele cu un răget, și nativul nostru are pretenția ca toată lumea să îl asculte și să îi suporte toanele. La orice nivel ar munci, vrea o funcție de conducere. Dacă nu se poate să fie directorul unei multinaționale, măcar să ajungă șef de birou. Sau șef de echipă. Chiar și șef de atelaj, numai șef să fie.
Lăsând glumă deoparte, această zodie a dat unii dintre cei mai importanți lideri din istorie. Napoleon Bonaparte este un exemplu ilustru, dar nu singurul. Îi mai putem enumera pe Franz Iosif al Austro-Ungariei, pe generalul italian Garibaldi sau pe sultanul otoman Murad al III-lea.
Dar Leului nu îi place numai să dea ordine. El este, în același timp, o ființă jucăușă, care se simte foarte bine pe scenă, în sălile de spectacol sau pe ringul de dans. Aceste locuri prezintă două avantaje: aici își poate consuma energia fără să pună pe cineva în pericol și, de asemenea, se află în centrul atenției. Așadar, nativii pot deveni foarte buni actori, cântăreți sau dansatori.

Fecioară

Una dintre marile plăceri ale oricărei Fecioare este să critice. Nicio greșeală nu poate scăpa atenției lor, deci li se potrivesc funcții precum cea de corector la ziare sau edituri, inspector (la Garda de Mediu, în Alimentație, la Piețe) și chiar critic literar sau critic de artă.
Se mai spune despre Fecioară că este funcționarul perfect. Și pe bună dreptate! Este conștiincios și disciplinat, iar meticulozitatea și rigurozitatea reprezintă garanția unei munci de calitate. O Fecioara se va simți foarte bine la birou, manevrând dosare, făcând statistici sau analize, comparând date, inventariind facturi și ordine de plată.
Sănătatea este o altă preocupare majoră a sa. Prin urmare, poate îndeplini diferite profesii în acest domeniu. În mod normal, nu se va face chirurg sau anestezist, ci va prefera să ajute oamenii în calitate de generalist, de gastroenterolog, de farmacist sau chiar de infirmier.

Balanţa

Simțul artistic al Balanței este unanim recunoscut. Aproape orice reprezentant al acestei zodii guvernată de Venus a simțit nevoia, măcar într-o perioadă a vieții sale, să scrie poezii, să picteze sau să învețe să cânte la un instrument. Iar cei care și-au urmat această chemare au devenit celebri. Cântărețul spaniol Julio Iglesias, actorul și rapperul american Will Smith, actrița Gwyneth Paltrow sau poetul francez Arthur Rimbaud reprezintă doar vârful piramidei.
Un alt domeniu potrivit pentru nativii acestei zodii este justiția. Decât să fie avocat sau procuror – ceea ce ar însemna să încline numai una din laturile… balanței pe care o poartă zeița Justiției – va prefera meseria de judecător. Astfel, va putea să țină cont de ambele părți implicate într-un proces și să încline ea talerele în direcția pe care o va considera justă. Un alt domeniu in care Balanța poate împărți dreptatea este cel sportiv: Un arbitru Balanță va fluiera într-un mod imparțial și nu se va lăsa influențat de nicio valiză.

Scorpion

Guvernat de Pluton, zeul morții și al tenebrelor, Scorpionul este singurul din zodiac care nu numai că nu se teme de moarte, ci este fascinat de ea. Ca urmare, îl putem regăsi în orice slujbă care implică un contact cu lumea de dincolo. Poate fi criminalist sau medic legist, dar poate să facă bani și dintr-o firmă de pompe funebre sau dintr-un cimitir particular.
Această obișnuință de a sta față în față cu Marele Necunoscut îl determină să înceapă o evoluție spirituală. Magia, astrologia, tarotul, căile spirituale orientale sau chiar mănăstirile creștine îi pot permite să își împlinească setea de Absolut.
Dar nu toți Scorpionii aleg aceste domenii… altfel. Foarte talentați în speculații financiare, pot deveni bancheri, iar interesul pentru sexualitate poate indică o carieră de succes ca… ginecolog, sau sexolog.
Și încă un amănunt fundamental: în viața politică, Scorpionul se simte ca la el acasă. În ultimul secol, România a fost, de altfel, condusă aproape în permanentă de scorpioni: Regele Mihai I, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Emil Constantinescu, Victor Ciorbea, Traian Băsescu.

Săgetător

Specialitatea Săgetătorului o reprezintă relațiile cu străinătatea. Extrem de talentat în ceea ce privește limbile străine și dornic întotdeauna de călătorii la distanțe cât mai lungi, poate fii ghid turistic excelent. De asemenea, i se potrivește ca o mănușă slujba de translator al unui personaj important, cu numeroase contacte internaționale și deplasări în întreaga lume.
În rest, Săgetătorii se împart în două categorii: cei înnebuniți după distracție, care pot lucra în cluburi de noapte, baruri sau discoteci, și cei interesați de spiritualitate, care pot deveni, la capătul unui efort întins pe termen lung, preoți, teologi, pastori (dacă sunt născuți în tradiția creștină) sau lideri spirituali recunoscuți și ascultați de mii de discipoli, care li se adresează cu apelativul „guru“.
Un alt domeniu potrivit pentru o persoană născută în această zodie este învățământul universitar. Se simt foarte bine ca studenți, masteranzi, doctoranzi, iar apoi au tendința de a rămâne să muncească tot în mediul universitar, care le place atât de mult.

Capricorn

Capricornului îi place evoluția pe termen lung. Ca urmare, va alege, mai întotdeauna, o profesie care îi permite să facă o carieră, avansând treptat. Cele mai potrivite sunt mediul universitar, unde poți trece prin etapele preparator-asistent-lector-conferențiar-profesor, sau cel militar, unde orice caporal tânăr visează să ajungă, într-o zi, general.
Capricornul preferă ca la locul de muncă să fie o atmosfera serioasă și fiecare să își facă datoria așa cum trebuie. Fuge de locurile vesele și prea animate și poate ajunge să prefere liniștea și disciplina dintr-o mănăstire sau controlul și supravegherea permanentă la care sunt supuși angajații serviciilor secrete.
Muntele reprezintă una dintre marile atracții pentru nativii acestei zodii. Îi atrage alpinismul și pot deveni salvamontisti de nădejde. De asemenea, își pot găsi o slujbă pe placul lor studiind pietrele și cristalele sau diferite specii de plante și de animale din mediul montan.

Vărsător

Vărsătorul este atras de tot ce e nou, de schimbare, de ultimele descoperiri din orice domeniu. Uneori, chiar el provoacă apariția noutăților, în calitate de inventator, de scriitor de literatură science-fiction, de revoltat împotriva ordinii existente, gata oricând să stârnească o revoluție.
Atunci când nu provoacă el însuși noul, îl regăsim într-un domeniu apărut recent și aflat în plină expansiune și dezvoltare. În perioada pe care o traversăm acum, acestei descrieri i se potrivesc informatică, dar și terapiile complementare, psihologia transpersonala și studiul stărilor de conștiință modificate, fizică și mecanică cuantică, dar și astronomia bazată pe muncă în mari observatoare sau pe trimiterea de oameni în spațiul cosmic.
Îi plac, de asemenea, grupurile mari de oameni și organismele internaționale. Se descurcă foarte bine atunci când lucrează la ONU, UNICEF, diferite organisme ale Uniunii europene sau ale altor organizații de acest tip.

Peşti

Peștii au nevoie de o slujbă în care să își poată folosi imaginația și sensibilitatea. Acestea nu sunt foarte multe pe piața de muncă actuală, dar nici nu lipsesc cu desăvârșire. De exemplu, pot folosi aceste talente pentru a concepe bannere și panouri publicitare, sau chiar reclame de impact, care se adresează direct emoției posibilului client. Pot încerca, de asemenea, o carieră în diferite domenii artistice.
Nativii acestei zodii se simt bine în spațiile închise. Pot, așadar, să se ocupe de cercetarea de laborator sau să îndeplinească diferite funcțîi în spitale, închisori și alte spații de acest fel.
Apoi, nu trebuie uitată nevoia de sacru a Peștilor. Credința reprezintă un reper fundamental pentru nativii acestei zodii, iar raportarea permanentă la divinitate îi poate îndrepta spre o carieră de preot, de profesor de religie sau de cercetător în domeniul istoriei religiilor (Mircea Eliade este exemplul cel mai faimos).