Aur și argint pentru Constantin Popovici și Cătălin Preda la Campionatele Mondiale de Natație

După patru sărituri perfecte în apă de la mare înălțime, Constantin Popovici și Cătălin Preda au adus în dimineața aceasta României medaliile de aur și argint în proba de high-diving de la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka, Japonia. Cei doi sportivi români au obținut 472.80, respectiv 438.45 de puncte. Podiumul a fost completat de Gary Hunt, din Franța, cu 426.30 puncte.

Toți cei trei medaliați sunt diveri permanenți în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, unde de-a lungul timpului au avut rezultate excepționale și continuă în fiecare etapă să surprindă cu complexitatea și gradul de dificultate extrem de ridicat al săriturilor lor.

Constantin Popovici a început cu dreptul noul sezon și a obținut 3 podiumuri din 3 etape ale Seriei Mondiale, la Boston, Paris și Pogliano a Mare, două pe primul loc și unul pe al doilea.

Cătălin Preda a obținut locul trei la Poliagno a Mare anul acesta, iar în 2022 a fost pe locul trei la finalul sezonului, iar în etapa de la Paris a stabilit un record mondial după ce a reușit prin săritura sa perfectă să obțină cel mai mare punctaj din istoria Red Bull Cliff Diving.

Cu medaliile de aur și argint obținute astăzi, Constantin și Cătălin se îndreaptă acum către Takachiho, pentru cea de-a patra etapă Red Bull Cliff Diving, care va avea loc pe 3 august.

foto: PR