Tunsori și coafuri în funcție de tipul de păr: ce să încerci și ce nu

Poate ți s-a întâmplat vreodată să te duci la coafor cu o anumită idee de tunsoare în minte, pe care ai văzut-o într-o revistă sau la o prietenă, și să vrei să o încerci și tu. Sau poate te-ai lăsat pe mâna unui hair-stylist mai mult decât creativ, care ți-a realizat o tunsoare îndrăzneață și total „altfel” decât te-ai fi gândit. După ce te-ai obișnuit cu ideea unei schimbări radicale, parcă a început chiar să-ți placă.

Farmaciștii Catena recomandă BIO-FORCE șampon Fortifiant de la BIOCLIN, un șampon delicat și revitalizant, care acționează împotriva căderii părului. Acest șampon oferă părului vitalitate și catifelare, hrănindu-l și stimulând creșterea acestuia.

Ai ajuns însă acasă și a trebuit să te speli pe cap. Iar de aici au început problemele, pentru că părul tău nu mai stătea deloc așa cum era când ai plecat de la coafor. De fapt, nu mai stătea în niciun fel. Această problema este întâlnită de obicei atunci când te alegi cu o tunsoare nepotrivită tipului tău de par. De aceea, înainte să te duci să te tunzi și să experimentezi o tunsoare asemenea uneia purtate de o vedetă sau de o cunoștință, trebuie să te gândești dacă această se potrivește tipului firului tău de păr.



Părul drept, fin

În general, pe un astfel de par se potrivesc tunsorile scurte, pentru că părul capătă volum și pentru că se aranjează ușor. Dacă vrei să îl lași mai lung, pentru a nu-și pierde din volum, este indicat să-l tunzi în scări. Ai grijă însă că scările să nu fie tăiate la diferența mare între ele și în niciun caz până sus, pentru că părul va părea rar la vârfuri. De asemenea, tunsorile bob sunt potrivite pentru acest tip de par.

Recomandarea farmaciștilor Catena este Difeel Hemp ulei pentru întărirea părului, un tratament de calitate pentru păr, ajutând la fortificarea firului de păr, la refacerea structurii acestuia și întărirea părului uscat, deteriorat și casant.

Un truc pentru că părul fin să capete grosime și volum este să-l vopsești. Nu te aștepta însă la rezultate spectaculoase, ci doar la puțin volum în plus.

Părul drept, gros la fir

Acestui tip de par i se potrivește aproape orice coafură, mai puțin cele foarte scurte. Este un par care se așază ușor și, prin urmare, poate suportă și tunsori mai extravagante. Bretonul se potrivește foarte bine pe un par drept, dar nu foarte subțire la fir. De asemenea, acest tip de par se aranjează foarte bine dacă este filat.

Părul ondulat

Dacă ai părul ondulat, poți alege fie să îl lași lung sau până la bărbie și să îl tunzi drept, fie să îl tunzi scurt. Este ușor de aranjat folosind doar puțină spumă. De obicei, părul ondulat nu necesită tunsori „foarte în scări”, pentru că acestea îl pot face să se umfle sau să stea dezordonat. Sunt potrivite însă tunsorile cu scări doar în față sau cu scări lungi. Pe acest tip de par îți poți face ușor coafuri retro.

Părul creț

Nici nu trebuie să mai spunem că părului creț i se potrivesc foarte bine coafurile afro sau dread-locks-urile. Pentru a-i maximiza potențialul, alege coafuri în scări. Coafează-l cu fixative ușoare, cu spumă de par și folosește spray-uri pentru strălucire.

Farmaciștii Catena recomandă Difeel Hemp ulei pentru creșterea părului este un tratament pentru păr, pe bază de ulei de cânepă, care stimulează creșterea naturală și sănătoasă a părului.

Părul aspru, subțire la fir

Există un tip de par greu de definit. Pare aspru, pe alocuri drept, pe alocuri ondulat, însă dacă îl studiezi mai atent, observi că este subțire la fir. Acesta este cel mai fragil tip de par și mai greu de coafat. În general, nu este nici foarte strălucitor și acest lucru înseamnă că are mai puțină protecție naturală decât alte tipuri de par. Așa că, dacă părul tău are o astfel de textura, este bine să alegi tunsori cât mai simple și de preferat drepte. Nu este bine nici să-i aplici prea multe produse de hairstyling, așa că alege pentru el coafuri cât mai naturale.

Foto: shutterstock