Portret de designer: Alexandra CalafeteanuAlexandra Calafeteanu este un tanar designer roman care a demonstrat, prin creatiile sale deosebite si inedite, ca moda are inca multe de spus si de aratat. Absolventa si masteranda a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia Moda, Alexandra s-a impus in peisajul autohton prin talent, munca si devotament, drept dovada stand faptul ca toate colectiile sale sunt sold out.Tonica TV: Cand si cum ti-ai descoperit pasiunea pentru design vestimentar?

Alexandra Calafeteanu: Nu stiu daca este neaparat o pasiune, cat este talent. Parintii mei mi-au descoperit acest talent de mica si m-au indrumat catre o scoala de arta din Targoviste. Din clasa a V-a fac arte plastice, am urmat liceul, facultatea si masterul in acelasi domeniu.

Tonica TV: Iti mai amintesti care a fost prima piesa vestimentara pe care ai creat-o?

Alexandra Calafeteanu: Sigur ca da! A fost un frac de lana, destul de greu de creat ca tipar, dar pe care l-am purtat multi ani si pe care as sti oricand sa-l refac.

Tonica TV: Dintre creatiile tale de pana acum, care iti este cea mai draga? De ce?

Alexandra Calafeteanu: Toate imi sunt dragi in egala masura, pun suflet in fiecare noua colectie creata, dar, probabil, acest prim frac creat de mine ramane in topul preferintelor.

Tonica TV: Ce te inspira atunci cand creezi?

Alexandra Calafeteanu: Ma inspir din tot ceea ce ma inconjoara, fie ca sunt elemente din natura, sentimente sau oameni. De exemplu, pentru ultima colectie m-au inspirat niste oameni si trairile pe care le-am avut langa acestia.

Tonica TV: Cum arata femeia care-ti poarta tinutele?

Alexandra Calafeteanu: Femeia care-mi poarta tinutele este o femeie romantica, eleganta, sigura pe ea si care vrea sa aiba acel „vino-ncoace” atunci cand iese din casa.

Tonica TV: Care sunt criteriile de care tii cont atunci cand te pui la masa de creatie?

Alexandra Calafeteanu: Creez oricand si oriunde, chiar si la semafor, dar fac schite tehnice. Daca vreau sa desenez o schita artistica, atunci am nevoie de un spatiu mai intim si de liniste.

Tonica TV: Care este culoarea care te defineste si materialul pe care preferi sa-l imbraci?

Alexandra Calafeteanu: Culoarea mea preferata este rosul, pentru ca sunt o fire pasionala si romantica, iar ca material imi place sa port bumbac sau matase, in general materiale naturale, mai ales in timpul verii.

Tonica TV: Care a fost cea mai mare satisfactie pe plan profesional de pana acum?

Alexandra Calafeteanu: De fiecare data cand vad fete necunoscute care-mi poarta creatiile, ma simt implinita profesional.

Tonica TV: Care este urmatorul tel pe care ti l-ai propus sa-l indeplinesti?

Alexandra Calafeteanu: Cu siguranta, o noua colectie, dar nu dezvalui prea multe acum, pentru ca vreau sa fie o surpriza. Poate va fi chiar o colectie in care sa predomine rosul, cine stie?

Tonica TV: Dintre brandurile internationale, care este preferatul tau si de ce?

Alexandra Calafeteanu: Nu pot sa spun ca am un singur brand preferat. Poate sa-mi placa o colectie a unui designer si alta, nu. Insa urmez liniile si inca ma inspir din marii designeri internationali cum sunt Chanel si Dior.

Tonica TV: In ce procent iti porti propriile creatii si cum ti-ai descrie stilul vestimentar personal?

Alexandra Calafeteanu: Cred ca in proportie de 80% imi port tinutele, iar stilul meu vestimentar este unul casual spre lejer, insa seara prefer sa devin mai eleganta si sa port tocuri.

Tonica TV: Care sunt, dupa parerea ta, piesele vestimentare indispensabile in garderoba unei femei?

Alexandra Calafeteanu: Camasa alba, fusta creion, pantofii stiletto, sacoul cambrat, un colier masiv si rujul rosu.

Tonica TV: Ce ai schimba sau adauga la moda din Romania?

Alexandra Calafeteanu: Mi-as dori sa existe mai multe evenimente de moda atat pentru noi, cat si pentru tinerii designeri care vin din spate

Tonica TV: Ce ne spui despre femeia din spatele brandului? Cum este Alexandra Calafeteanu atunci cand nu creeaza?

Alexandra Calafeteanu: Sunt o persoana absolut normala, sincera si care pune foarte mult suflet in ceea ce face.

Text: Madalina Manole