Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si-a lansat prima carte

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si-a lansat prima carteNebunie mare seara trecuta la lansarea de carte a nou-numitului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis. Alaturi de staff-ul ce-l pazea asa cum trebuie, dar si langa domnul Cristian Topescu, presedintele tarii si-a facut aparitia in ritm de aplauze si urale. Admiratori sau simpli sustinatori ai domniei sale, toti i-au fost alaturi in acest moment deosebit din cariera sa.

 

 Pas cu pas in lumea lui Iohannis

Klaus Iohannis ne spune cum a facut pas cu pas si ne introduce in lumea lui, o lume in care nu vom gasi senzationalul pentru ca el este un om nesenzational, dupa cum afirma chiar el. Vom afla care au fost oamenii care i-au marcat cariera, cum si-a intalnit sotia si multe alte mici secrete. Nu pretinde ca are talent scriitoricesc, ci vrea doar sa-l cunoastem mai bine. Dincolo de toate acestea, in cateva minute cat am avut onoarea sa-l ascult, m-am convins ca este un barbat distins, care, la capitolul imagine ne poate reprezenta tara cu succes oriunde in lume. Iar eu cred ca prestanta unui presedinte deschide fara indoiala si alte usi.

 

Cultura ne salveaza!

Unul din momentele mele preferate din aceasta seara a fost cu siguranta discursul domnului presedinte, care a indemnat lumea sa citeasca pentru ca este foarte important sa se dea un semnal prin carte si prin cultura la modul general. Discursurile sale sunt scurte si la obiect. Stie exact ce sa puncteze fara prea multe detalii, ceea ce este un lucru extraordinar pentru simplul fapt ca salveaza timpul celor care il asculta, dar totodata le si capteaza atentia. Bineinteles ca fost un test de rabdare sa stau la rand sa imi semneze si mie cartea, de agitatie si de aglomeratie nu mai zic ca nu cred ca mai are rost, dar eu zic ca a meritat. Nu in fiecare zi iti semneaza cartea presedintele Romaniei.

 

Text: Andreea Maria Varlan