Primele zile ca angajat, reusita integrarii!

prima-zi-angajat-shutterNu vreti sa ratati noul loc de munca! Noi ne gandim la voi si va oferim cateva sfaturi sa va integrati in colectiv din primele zile.

Prima impresie pe care o faceti noilor colegilor va persista mult timp. Deci trebuie sa va construiti imaginea, inca, din primele zile. Trebuie sa respectati noul colectiv: stilul vestimentar, orarul, regulile de colaborare. Sosirea unui nou angajat perturba echilibrul echipei deja formate. O atitudine deschisa si simpatica poate dezarma agresivitatea unor colegi.

Deschideti ochii!
Primele zile corespund cu perioada de observare. Chiar daca va cunoasteti atributiile, inca nu ati aflat toate rivalitatile, interesele care exista intr-o colectivitate. Trebuie sa vedeti care sunt persoanele ostile (exista teama de a nu le ocupa postul) dar si pe cele care va simpatizeaza si va sprijina. Veti afla rapid de la cei mai indrazneti despre disfunctionalitatile din colectiv si conducere. Luati aminte de informatiile pe care le primiti dar nu barfiti si nu le dati impresia ca sunteti prea apropiat de ei.

Fiti serios!
Inca din primele zile veti fi testat asupra calitatii muncii. Indepliniti-va misiunile cu seriozitate, eficacitate si rapiditate. Dar fiti atent sa nu va lasati invadati de colegii care doresc sa se debaraseze de atributiile lor. Fiti atent la aceste semne de dominare si nu ezitati sa refuzati daca acel lucru nu intra in atributiile voastre. Afirmati-va punctul de vedere cu delicatete si diplomatie. Mult succes!

Text: Diana Kalas