Primul proiect de muzicoterapie care spulbera teama de dentist

foto-deschidere-dentistPersoanele care sufera de dentofobie pot apela acum la serviciile stomatologice cu mai multa incredere. Special pentru ele a fost creat proiectul discografic de muzicoterapie „Art meets art”, care sa le ajute sa-si controleze anxietatea paralizanta.

Elaborat de artistul Nicolae Voiculet, in colaborare cu Dr. Christian Marmandiu, medic chirurg implantolog de la Swiss Ecodent Klinik, „Art meets art” cuprinde 8 melodii ce poarta cu ele misterul si puterea vindecatoare a muzicii naiului. Acestea vor fi ascultate de catre pacienti in timpul interventiilor chirurgicale, dar si al tratamentelor dentare obisnuite in cazul adultilor, dar si al copiilor.

„Romania se afla la finalul clasamentului in Europa la capitolul sanatate orala. Una dintre cele mai intalnite bariere ale oamenilor atunci cand vine vorba despre vizita la dentist este teama. De aceea, prin proiectul discografic «Art meets art» vrem sa venim in sprijinul pacientilor nostri si, pe langa tratamentele la cele mai inalte standarde de profesionalism, dotari de ultima generatie, sa le oferim si confort emotional”, a explicat medicul Christian Marmandiu, CEO-ul clinicii.


De ce „Art meets Art”?

Pentru ca, asa cum precizeaza autorii proiectului, la baza genialitatii sta performanta, legatura dintre cele doua stiinte si motorul care a dat nastere unei muzici avansate, in ton cu vibratia vietii si frecventa sunetelor inalte. „In medicina dentara, muzica ii ajuta pe pacienti sa depaseasca anxietatea, inducandu-le o stare de siguranta si de incredere”, a subliniat Dr. Marmandiu.

Proiectul a fost lansat pe 17 noiembrie, cu ocazia aniversarii celor 5 ani de activitate medicala in Romania a clinicii amintite. La eveniment au participat pacienti, medici, colaboratori, vedete si diverse personalitati, printre care si Excelenta Sa, domnul Hussain Sinjari, Ambasadorul Irakului, Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, cantaretul Florin Chilian sau vedeta TV Gianina Corondan. Gazda a fost indragita actrita Monica Davidescu, iar invitati pe scena – artistul Nicolae Voiculet, care a sustinut un concert extraordinar, si prezentatoarea TV Anca Serea, care a vorbit publicului despre importanta muzicii in viata copilului, in special in momente de stres emotional.

Prezent a fost si Prof. Dr. Rainer Valentin, doctor in stiinte medicale in stomatologia maxilo-faciala, lector international, membru al Comitetului Executiv al Boardului German de Implantologie, special sosit de la Koln pentru acest eveniment.

 

Text: Natalia Talmacec