Printul Louis va fi botezat într-o tinuta simbolica pentru familia regala britanica

Cel de-al treilea mostenitor al Printului William si al Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, micul print Louis, nascut pe 23 aprilie, urmeaza sa fie botezat pe 9 iulie, la capela regala de la Palatul St. James, asa cum s-a intamplat si-n cazul botezului Printului George, fratele sau mai mare. Traditia va fi respectata si de aceasta data, asa ca Louis va fi botezat la 11 saptamani de la nastere, asa cum s-a procedat si cu fratii lui.

Foto. Printesa Charlotte, surprinsa intr-un moment de dragalasenie fata de fratele ei mai mic, Printul Louis 

Un detaliu va fi schimbat, insa, in cazul Printului Louis. Daca pana acum, Ducii de Cambridge au ales ca fericitul eveniment sa aiba loc dimineata, in cazul mezinului, botezul va avea loc dupa-amiaza, la ora 16:00. „Ceremonia religioasa va incepe la 4 pm si va tine aproximativ 40 de minute”, s-a anuntat intr-un comunicat emis de Palatul Kensington.

Pentru ceremonia religioasa, parintii printului au ales sa perpetueze o alta traditie foarte draga familiei regale britanice. Printul Louis va purta aceeasi tinuta cu care au fost imbracati si printul George si printesa Charlotte cand au fost botezati. Este vorba despre o replica a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, printesa Victoria, in 1841, devenita intre timp tinuta oficiala la botezurile membrilor familiei regale.

Foto. Printul George, in replica rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, printesa Victoria, in 1841

Prea fragila pentru a mai fi imbracata in prezent, istorica piesa vestimentara este conservata in arhivele familiei, dar, din anul 2008, o replica a acesteia, realizata integral manual, este disponibila pentru noii mostenitori. Tanarul Louis va purta aceasta rochita din dantela si satin la marele eveniment.

Text: Iulia Mirica

Foto: Hepta