Putem ajunge la proporția de aur fără operație estetică?

Proporția de aur

Proporția de aur este rezultatul unui calcul aritmetic ce definește armonia perfectă pe care o regăsim atât în natură, cât și în ceea ce privește chipul unei persoane. Este o formulă pe care au luat-o în calcul nu doar marii artiști renascentiști, dar și medicii chirurgi esteticieni atunci când efectuează proceduri care să echilibreze trăsăturile estetice ale pacienților.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică ce înseamnă proporția de aur și cum poate fi ea aplicată în medicina estetică cu tipuri de proceduri, care nu necesită operație.Rinoplastie fără operație

„Pentru că nasul reprezintă centrul important de echilibru al feței, o îmbunătățire a formei acestuia poate ajuta foarte mult să ajungem la proporțiile perfecte. Pentru modificări esențiale, există intervenția clasică, rinoplastia chirurgicală, însă, pentru mici îmbunătățiri estetice, putem apela la rinoplastia fără operație, care presupune mici injectării de acid hialuronic ori de cristale de calciu în zonele pe care vrem să le remodelăm.

Se poate injecta și toxină botulinică pentru a acționa anumiți mușchi și a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute, sunt simple, nedureroase și nu lasă semne, având totuși rezultate semnificative.

În doar 10 minute, pacientul pleacă acasă cu nasul corectat agreabil, în funcție de fizionomia fiecărei persoane.

Farmaciştii Catena recomandă Rilastil Hydrotenseur o linie de produse dermato-cosmetice special conceputa pentru prevenirea si atenuarea ridurilor care apar in mod firesc pe masura ce inaintam in varsta.

În cazul în care folosim acid hialuronic, rezultatul se menține între 6 și 8 luni. La Botox, rezultatele sunt de scurtă durată, de 3-4 luni. Cel mai eficient tratament este cel ce constă în injectarea cristalelor de calciu, cu rezultate ce se mențin până la 2 ani”.

Contur facial fără operație

„Cu acest tip de procedură, denumită Face Contouring, se poate îngusta o față mai rotundă,  se pot accentua pomeții sau evidenția linia mandibulară. Este o procedură minim invazivă ce înlocuiește cu succes bisturiul. Perfecționăm astfel trăsăturile feței, devenind mai ferme, cu un aspect întinerit. Este o procedură rapidă, fără anestezie sau perioadă de recuperare. Se realizează cu injectări cu cristale de calciu pentru persoanele de până în 60 de ani, iar, peste această vârstă, sunt recomandate firele resorbabile de suspensie”.

Farmaciştii Catena recomandă Gama Rilastil ProgressionHD care ajuta la corectarea ridurillor, are actiune de lifting si asigura un aspect luminos si relaxat.

Buze armonioase de tip M

„Procedura proprie, pe care am denumit-o M-Technique, pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor, oferind rezultate spectaculoase, feminine, dar cu aspect natural și în armonie cu restul feței. Durata procedurii este de 20-25 de minute. Este diferită de intervenția obișnuită, prinfinețea detaliilor și complexitatea tehnicii, tocmai pentru a oferi acel aspect senzual, natural”.

Bărbia perfectă

„Atunci când avem bărbie dublă sau gușă, există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluție adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime din zona în care realizăm intervenția. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună. Intervențiile sunt minim-invazive, nu au efecte secundare, iar rezultatul este remarcabil”.

Blefaroplastia fără operație, pentru întinerirea privirii

„În viața de zi cu zi, zona din jurul ochilor este supusă efectelor înaintării în vârstă și a factorilor de mediu. Astfel putem observa că pleoapele devin din ce lăsate, căpătăm un aspect mai trist și obosit și chiar privirea periferică ne este afectată. În prezent, această problemă se poate elimina prin blefarosplastie cosmetică, o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală, recuperare de doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Ea rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie. Procedura poate fi efectuată singură, sau în combinație cu intervenția de ridicare a sprâncenelor. Avem o cerere mare și din partea bărbaților pentru acest tip de procedură”.

Foto Shutterstock