“Puterea de a ierta…”

197K9366Radu: Ma numesc RADU si am 14 ani. Cand eram mic, mama se certa mereu cu bunica mea care era bolnava si mereu o izgonea de la noi. Am crescut cu imaginea bunicii, pe care eu o iubeam mult, alungata pe strada. Noaptea aveam cosmaruri si prinsesem frica de ceea ce devenise mama mea. Acum, bunica nu mai este printre noi… si mama pare mai calma, dar tot cred ca nu ma iubeste.

Cezara Dafinescu: Draga Radu, nu-mi vine sa cred ca ai trait asa ceva. Poate ca erai prea mic si te-ai inselat. Sunt sigura ca, pentru sufletul tau gingas de copil, era prea mult sa-ti vezi bunica bolnava si certandu-se cu mama ta. Toate evenimentele la care ai fost partas s-au hiperbolizat  prin ochii tai inspaimantati. Acum ai crescut si ai o varsta minunata, ai un buletin, dar mai cu seama ai maturitatea de a gandi, de a cantari faptele… Nu trebuie sa o judeci pe mama ta. Nu putem sti care au fost motivele ei sa se poarte asa cu cea care i-a dat viata. E pacatul ei si intr-o zi va plati, pentru ca toate lucrurile rele pe care le facem ne urmaresc si ne otravesc sufletul. Tu insa trebuie sa-ti ierti mama orice ar fi facut. Rolul de mama e cel mai greu din viata unei femei. Daca mama ta a gresit, tu nu trebuie sa repeti greseala ei. Tu trebuie sa o ierti si sa o iubesti  pentru ca “mama este numele lui Dumnezeu pe buzele si in  inimile copiilor”.

Sunt sigura ca mama ta acum regreta ceea ce a facut si  tu trebuie sa o ajuti sa poata trai cu un asa pacat. Cand ti se intampla ceva bun sau rau, gandeste-te ce inseamna acel lucru. Fiecare eveniment al vietii are un scop, sa te invete cum sa razi mai mult sau cum sa nu plangi prea tare. Dumnezeu ti-a dat o lectie: cum sa-ti iubesti mama.

Cat despre dragostea ei pentru tine, sa fii sigur ca te iubeste foarte mult. Nu exista fiinta pe lume care sa nu aiba sentimente de iubire fata de sufletelul pe care l-a tinut si ocrotit noua luni in pantec.Pana si fiarele padurii isi iubesc puii, darmite o fiinta omeneasca. Elibereaza-ti inima de neincredere si spaima. Traieste iubind si vei primi iubire. Dezamagirile tale in ceea ce o privesc pe mama sunt ca gropile pe drum, ce incetinesc putin, dar te vei bucura iertand-o pe drumul lin care sunt sigura ca va urma.

Astept sa-mi scrii ca te-ai grabit sa o condamni pe mama si te-ai inselat. Astept sa-mi scrii ca ai inteles gresit purtarea ei si ca va iubiti asa cum e normal. Si nu uita ca orice problema are trei solutii: Solutia ta, Solutia ei (a mamei) si Solutia buna (adevarul). Tu nu poti stii ca zambetul mamei tale poate ascunde o mie de lacrimi si regrete. Nimeni nu-i cunoaste suferinta si nimeni nu are cum sa o inteleaga cu adevarat  pentru ca nimeni nu traieste in locul ei. Acorda-i o noua sansa si fii bun! Daca ai in suflet rautate, fericirea va cauta alt suflet in care sa se instaleze.

Indrazneste si tu sa ii scrii Cezarei Dafinescu despre problemele care te preocupa! Are raspunsuri minunate, presarate cu un strop de optimism, zambete sincere si toata bunavointa din lume. O parere obiectiva asupra problemei care te macina, comunicata intr-o maniera remarcabila, de catre un om de o asemenea valoare, te poate scoate din impas. Scrie-ne pe adresa [email protected] si noi vom avea grija sa iti primesti raspunsul de la Cezara Dafinescu. Declarata de-a lungul timpului una dintre cele mai frumoase si mai talentate actrite ale Romaniei, noi adaugam ca este si o femeie de o intelepciune cum rar mai gasesti.