Radu Valcan – despre iubire si tentatii

radu-valcanRadu Valcan, prezentatorul reality show-ului „Temptation Island – Insula iubirii” ce va fi difuzat in curand de Antena 1, ne-a vorbit despre noua emisiune pe care o pregateste, despre iubire, relatii si tentatii, dar si despre planurile pentru nunta cu Adela.TONICA: Te vom vedea in reality show-ul „Temptation Island – Insula iubirii” ce va fi difuzat de Antena 1. Spune-ne mai multe despre aceasta emisiune…

Radu Valcan: Este vorba de un test al increderii, asumat de patru cupluri. Baietii raman pe o insula, fetele pe alta. Pe fiecare insula, acestia sunt acompaniati de cate sase ispite. Cine cade in ispita a picat testul. La finalul celor 15 zile, partenerii decid daca vor continua sau nu impreuna. Pe de alta parte, locul unde se desfasoara totul este unul deosebit, o Thailanda picanta si plina de tentatii.

T: Care sunt probele la care vor fi supusi concurentii?

R.V.: Cea mai grea proba este, evident, distanta care ii desparte de partenerii lor. Apoi, timpul petrecut in compania ispitei/ispitelor este unul riscant. Oamenii incep sa se cunoasca, sa se descopere, sa se admire, sa petreaca foarte mult timp impreuna. Probele sunt… de viata. In functie de incredere, iubirea fata de partener, loialitate, isi vor da seama daca este un test necesar pentru ei.

T: Cu ce provocari te-ai confruntat in calitate de prezentator la filmarile pentru acest show?

R.V.: In primul rand, caldura extrema din Thailanda mi-a dat ceva de furca. Apoi, diferenta de fus orar si cele doar 2-3 ore de somn m-au provocat suficient. Altfel, un ritm placut, un regim de filmare intens, dar frumos, asta datorita echipei de filmare, una deosebita.

T: Care sunt cele mai importante tentatii care pun la incercare o relatie?

R.V.: Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa existe tentatii, dar, dupa cum veti vedea la „Insula iubirii”…

T: De ce crezi ca tindem sa dam o atat de mare importanta fidelitatii in cuplu in conditiile in care din ce in ce mai multe voci spun ca omul nu este proiectat sa fie monogam?

R.V.: Cred ca este vorba doar de o maturitate emotionala. La un moment dat, simti nevoia, natural, de a avea parte de stabilitate. Trebuie doar sa ai norocul de a intalni persoana potrivita, cea care iti ofera echilibrul pe care l-ai tot „cautat”.

T: Sunt multe cupluri care sustin ca nu au nevoie sa isi oficializeze relatia, ca tot ceea ce conteaza este ca se inteleg bine si se iubesc. Care este rolul oficializarii unei relatii in opinia ta?

radu-valcan-2R.V.: Cred ca este vorba de evolutie, de dorinta de a trece la un alt nivel. Oamenii au nevoie de planuri, de idealuri, de teluri sanatoase. Daca ai alaturi persoana potrivita, totul devine mai usor, iar casatoria este doar o parte din acest proces.

T: De ce ai decis sa o ceri in casatorie pe Adela, ce ti-a dat imboldul necesar pentru a face un astfel de pas?

R.V.: Exact ce spuneam. Am simtit ca trebuie sa mai urcam o treapta. Avem planuri si o viziune sanatoasa in ceea ce priveste viitorul nostru.

T: Cum va fi nunta, v-ati gandit unde o sa o faceti?

R.V.: Frumoasa si discreta, cu siguranta. Da, ne-am gandit deja.

T: Care sunt, in opinia ta, lucrurile care fac o relatie sa dureze?

R.V.: Totul este de la caz la caz, in functie de personalitatea fiecaruia. Nu cred ca exista o reteta fixa. Daca ar fi asa, nu am mai vorbi de emotii, frici, sentimente.

T: Multi oameni ajung sa se desparta din cauza unor probleme minore, ce ar trebui sa facem pentru ca astfel de lucruri sa nu ajunga sa creeze rupturi?

R.V.: Sa fim seriosi, oamenii nu se despart din cauze minore. Relatiile se uzeaza, se consuma, de la caz la caz, astfel ca ruptura respectiva este inevitabila.

T: Stiu ca Adela ti-a facut o vizita surpriza in Thailanda, cum a fost?

R.V.: Ca si cum as fi fost intr-un desert si am gasit apa, multa apa.

T: Ai apucat sa si vizitezi Thailanda? Ce ti-a placut cel mai mult acolo daca este sa vorbim de locuri, cultura, oameni?

R.V.: Nu prea am avut timp, dar am profitat de diversele locuri unde filmam pentru a simti atmosfera locala. Am mai spus-o, imi place fericirea de pe chipul localnicilor, mancarea thai, agitatia de pe strazi etc. Din pacate, nu am stat prea mult in Bangkok, unul dintre orasele mele preferate.

T: Un mesaj pentru cititoare…

R.V.: Fericire, multa sanatate si, mai ales, o viata „Tonica” va doresc! 😉

Text: Bianca Badescu