Ralph Lauren si istoria brandului Polo

3cke1j4s6Calul si calaretul jucator de polo pe iarba reprezinta sigla care l-a facut celebru pe bine-cunoscutul designer Ralph Lauren inca din anii ’80. Desi talentul sau a fost recunoscut datorita fundelor mari aplicate pe haine, adevaratul succes a venit odata cu lansarea liniei de imbracaminte sport, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Stilul autentic al acestui designer va ramane precum un Luceafar pe cerul modei internationale si va straluci chiar si peste ani si ani. Nascut in anul 1939 in Bronx, New York, Ralph Lauren a parcurs un drum  anevoios inainte de a ajunge pe culmile succesului.

Talentul l-a mostenit se pare de la tatal sau, care era pictor, si inca de mic copil si-a manifestat bunul gust prin faptul ca isi achizitiona costume de calitate la preturi destul de mari, din banii pe care ii strangea in urma jobului prestat dupa incheierea orelor de curs. Desi a studiat afacerile la City College din Manhattan, acest lucru nu l-a impiedicat sa devina un deschizator de drumuri intr-un cu totul si cu totul alt domeniu… moda. Cariera si-a inceput-o la A. Rivetz & Co., o companie producatoare de cravate, si, desi la inceput era doar un simplu vanzator, datorita aptitudinilor si indemanarii cu care era inzestrat a inceput sa creeze modele originale de cravate, reusind astfel sa puna bazele imperiului pe care il conduce astazi. Fondata in anul 1968, compania Polo Fashion a dat nastere unuia dintre cele mai renumite branduri de imbracaminte ale zilelor noastre si reuneste, in aceeasi masura, stilul si puterea, adica nu-i poti purta hainele decat daca ai atitudinea necesara si un anumit rafinament in gesturi si purtare.

Reteta succesului lui Ralph Lauren

Reteta succesului lui Ralph Lauren este una simpla. Imaginea pe care o vinde compania sa este aceea a unui stil de viata sofisticat, cu multa clasa si cu foarte mult bun gust, o imagine care conteaza si care se reflecta chiar si prin ambalajele produselor sale, generand astfel respect fata de clientii sai. Dar Lauren nu creeaza doar haine, ci s-a extins tintind si un alt segment, precum cel de casa, in aceasta colectie regasindu-se mobila si chiar prosoape si servetele. Cu siguranta ca studiile in domeniul afacerilor l-au ajutat extrem de mult, deoarece a fost primul designer care si-a deschis un magazin de moda propriu si a investit incontinuu. In istoria modei va ramane ca cel care a adus costumul la putere si care a creat o linie sofisticata de camasi barbatesti, stilate si realizate din materiale scumpe, insa nu s-a oprit aici, creand chiar si o linie pentru femei, dintre care amintesc mai cu seama rochitele albe, scurte, Polo Sport, asemanatoare celor purtate de tenismene pe teren. Impatimit al masinilor scumpe si detinator al unui imperiu imobiliar, Ralph Lauren a reusit sa se impuna datorita stilului sau extrem de inovator si totodata stralucitor care va dainui peste ani, si nu numai datorita bine-cunoscutelor sale tricouri pe care multi le copiaza astazi fara prea mult succes insa, ci si datorita aromelor speciale ale parfumurilor sale.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.infomat.com