Raman nemaritata! Ce ma fac?

Raman nemaritata Ce ma fac_decupatLegile firii „vad” casatoria ca pe o necesitate in construirea destinului, astfel ca persoanele care nu fac acest pas, sau il fac mai tarziu, sunt privite cu subinteles si criticate pentru „vina” lor. Cu toate ca societatea actuala, prin evolutia sa, nu mai impune aceasta regula ca fiind obligatorie pentru „a fi in randul lumii”, inca exista oameni, cu precadere femei, care sufera ca au schimbat prefixul, insa nu si numele.Sindromul „fetei batrane”

O femeie trecuta de 30 de ani, nemaritata, este compatimita si considerata neimplinita. Nimic mai fals! Psihologii considera ca perioada potrivita pentru a face acest pas este chiar in jurul acestei varste, deoarece acum atat femeia, cat si barbatul stiu ce vor cu exactitate de la partener. Pe de alta parte, experientele traite pana acum i-au maturizat, iar distractiile adolescentine au fost inlocuite cu alte nevoi si responsabilitati. Daca barbatii trecuti de 30 de ani sunt priviti cu o oarecare admiratie, iata ca femeia este deja considerata „fata batrana”. Din nou, fals! Aceasta este etapa de glorie a femeii, abia acum are atributele necesare pentru a face pasul cel mare, iar statisticile demonstreaza acest fapt: numarul divorturilor in randul tinerilor care se grabesc sa se casatoreasca este mult mai mare decat in cazul cuplurilor ce ajung la altar dupa 30 de ani. Cu siguranta, exista si reversul medaliei. De frica sa nu ramana nemaritate, multe femei se grabesc sa faca pasul cel mare, fara a-si da timp sa cunoasca pe deplin partenerul, iar dezastrul este iminent.

Afla cauzele reale! Rezolva-le!

O femeie trecuta de 30 de ani si ramasa necasatorita este numita ghinionista, pretentioasa, cu probleme… si lista caracteristicilor negative ar putea continua. Cu siguranta, motivele din spate sunt altele: poate fi o femeie de cariera, poate avea pasiuni care sa-i ocupe tot timpul, poate fi recent dezamagita si asteapta ca timpul sa-i vindece rana sau poate avea o relatie minunata pe care nu vrea sa o supuna normelor. Ceea ce trebuie sa faci este sa cauti cauzele reale pentru care esti inca nemaritata si sa le rezolvi, sa le vindeci. Din pacate, majoritatea dicteaza directia si atunci cand privim in jurul nostru si observam ca toti cunoscutii nostri s-au casatorit, ne incearca depresia. Sentimentul este cu siguranta amplificat la fiecare intalnire cu un fost coleg care, dupa salutul de rigoare, iti cauta verigheta si-ti pune negresit intrebarea legata de starea civila. Insa raspunsul tau ar trebui sa fie pe masura asteptarilor tale si nu ale lui. Cu siguranta, motivul pentru care nu ai facut-o este unul intemeiat! Marturiseste-l fara ezitare si fii mandra de alegerea ta! Nu lasa depresia sa te acapareze!

Toate la timpul lor!

Studiile arata ca femeile inteligente isi gasesc foarte greu un partener, iar femeile de cariera sunt cele care se casatoresc cel mai tarziu. Un aspect deosebit de important pe care trebuie sa-l luam in seama este timpul. Cu cat il lasam sa treaca mai mult, cu atat intalnirea partenerului ideal este mai dificila. Nu vorbim neaparat de calitatile fizice ale tineretii care, cu timpul, se pierd, ci de criterii care se schimba in totalitate, de principii care se modifica si de standarde care coboara. Cu alte cuvinte, cu cat o persoana avanseaza in varsta, posibilitatile de a face o alegere buna se micsoreaza, iar compromisurile isi fac loc mai usor.

Ce este de facut?

In primul rand, stabileste-ti prioritatile in viata. Daca a te casatori se afla pe primul loc in lista, atunci canalizeaza-ti atentia si energia asupra acestui fapt. Daca esti intr-o relatie, vorbeste-i deschis partenerului despre acest pas. Daca esti singura, revizuieste-ti atitudinea fata de barbati, caci si acesta poate fi un impediment in legarea unei relatii si, totodata, incearca sa acorzi mai mult timp iesirilor in oras, cu prietenii, fiindca nu stii niciodata „de unde sare iepurele”. Un alt sfat este sa-ti cauti jumatatea in functie de hobby-urile tale sau sa apelezi la ajutorul site-urilor de profil. Nu uita: cu cat te inchizi mai mult in tine si in casa, cu atat sansele scad.

Text: Madalina Manole