Razvan Mazilu face echipa cu Nico pentru noul sau musical, Zaraza

Razvan Mazilu, pionier al genului musical in Romania, adauga un nou proiect in cariera de regizor si coregraf, de aceasta data pus in scena la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti. Este vorba de Zaraza, un spectacol de teatru, cabaret si revista, un musical autohton, ce are ca punct de plecare celebra legenda urbana a Zarazei, femeia misterioasa a perioadei interbelice, cea care a inspirat nasterea tangoului cu acelasi nume.

In distrubutia noului musical se regaseste si Nico, artista avand o colaborare indelungata cu Teatrul Toma Caragiu. Nico o interpeteaza pe Silly Vasiliu, cea care a fost steaua Teatrului de revista Alhambra din Bucuresti. Cantareata, actrita, personalitate complexa extrem de iubita de public, Silly Vasiliu este cea care a lansat celebrul slagar „Suflet candriu de papugiu” si a jucat in primele filme din cinematografia romana, alaturi de Grigore Vasiliu-Birlic.

„Povestea are loc in Romania interbelica si aduna in jurul Zarazei, in acordurile unor melodii de altadata, multe dintre personalitatile artistice ale acelei epoci: Maria Tanase, Cristian Vasile, Jean Moscopol, Constantin Tanase, Silly Vasiliu, Zavaidoc. Este un spectacol despre o iubire imposibila, despre prietenie si tradare din dragoste, despre parfumul seducator al unor vremuri pline de viata, rapid distruse de schimbari politice dramatice, asa cum a fost regimul comunist. Este, in egala masura, un spectacol despre entertainmentul romanesc interbelic, un omagiu adus unor artisti care au pus bazele muzicii usoare romanesti sau a genului revuistic. Este un spectacol de teatru, de cabaret, de revista, este un musical autohton”, declara Razvan Mazilu.Mazilu, despre colaborarea cu Nico: „O profesionista autentica”

„Mi s-a parut mai mult decat nimerita distribuirea lui Nico in acest rol deoarece si ea este o vedeta indragita si rasfatata de marele public. Lucram pentru prima data impreuna si Nico este, asa cum imi imaginam, o profesionista autentica, o artista cu o charisma ce trece imediat rampa si creaza emotie in jurul ei”, marturiseste Razvan Mazilu.

Ca si in cazul altor spectacole ale sale, Razvan Mazilu semneaza nu doar regia si coregrafia, ci si costumele. Premiera oficiala este programata in zilele de 2 si 3 februarie, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti.

Razvan Mazilu are la activ pana in prezent sapte productii de tip musical puse in scena in Romania: „Cabaret”, „West Side Story”, „The Full Monty”, „Cartea Junglei”, „Femei in pragul unei crize de nervi”, „Mon Cabaret Noir”,  „Fecioarele noastre grabnic ajutatoare”. In primavara anului trecut, Razvan Mazilu a lansat cartea „Razvan Mazilu. De la dans la musical” printr-un eveniment-spectacol la care au participat personalitati culturale marcante si admiratori ai indragitului artist, dansator, coregraf si regizor.

Text: Iulia Mirica