Recomandare Lonely Planet Top 10 regiuni de vizitat in 2017 – partea II

Asa cum spuneam si in prima parte a articolului, Lonely Planet, „biblia calatoriilor”, a realizat deja topul recomandarilor pentru 2017, la capitolul regiuni de vizitat. Primele 5 zone preferate au fost expuse anterior, urmand ca aici sa continuam topul. Iata, deci, care sunt destinatiile cele mai incitante pentru petrecerea vacantei anul acesta!Top 5 destinatii turistice subacvatice

Aysen, Chile

In aceasta zona a Patagoniei ce apartine statului Chile exista un singur drum, neasfaltat, pe care daca mergi de la inceput si pana la sfarsit vei descoperi un traseu caleidoscopic, impanzit cu fiorduri, mici golfuri inguste cu maluri abrupte, paduri tropicale spectaculoase, campii aride si lacuri de un albastru limpede infiorator. Totodata, mirificul peisaj infatisat de ghetarul Patagonian Ice Field, considerat a fi a treia rezerva de apa dulce a lumii, transforma regiunea Aysen intr-un punct turistic extraordinar, cu rute glaciare nemaintalnite si imagini aflate in continua schimbare.

Top realizat de britanici: 10 destinatii europene de vis

Arhipelagul Tuamotu, Polinezia Franceza

Cu toate cu nu a fost explorat la adevarata valoare a peisajelor sale, Arhipelagul Tuamotu din Polinezia Franceza este arhipelagul cu cel mai mare numar de atoli, mici insule in forma de inel formate din corali, mare parte din acestea fiind si locuite. Lagunele numeroase si orbitoare, in culori parca nepamantesti, de la nuante de albastru la turcoise, fac deliciul turistilor dornici de intimitatea salbaticiei. Este, fara augmentare, un adevarat paradis tropical care merita vizitat. Si ca si cum n-ar fi de ajuns, regiunea Tuamotu este apreciata ca fiind una dintre cele mai ofertate destinatii de scufundare din lume, zonele de profil fiind in continua crestere. In 2017 se va inaugura prima barca ce ofera cazare la bord.

Top 5 orase pentru iubitorii de muzica

Georgia, USA

Chiar daca, din punct de vedere geografic, stim ca Georgia are o coasta, din punct de vedere al turismului a fost un secret bine pastrat. Cu siguranta ati auzit de Savannah, orasul sudic impanzit de vile si restaurante luxoase, insa, nu aceea este „perla” Georgiei. Dincolo de aceste frumuseti create de oameni, pe coasta Georgiei, se intinde o lume cu sate pitoresti, comori istorice mai putin cunoscute si insule salbatice cu plaje virgine. Turistii gasesc aici un refugiu al frumusetilor naturii imbinate cu minunile marii si, pentru ca amintirea sa fie de neuitat, perioada din an in care merita vizitata Coasta Georgiei este in timpul Festivalului New Year’s Bluegrass. Regiunea a reusit sa trezeasca interesul Hollywoodului astfel incat a devenit rapid preferata pentru filmarile numeroaselor filme, ultimul dintre acestea este Baywatch, comedie ce va avea lansarea in 2017 si in Romania.

Destinatii de city-break in Romania

Perak, Malaezia

Capitala Perak-ului, Ipoh, este un adevarat centru ce imbina stilul vechi cu modernismul intr-o maniera artistica nemaintalnita. Zona este caracterizata de pete de culoare ce-i confera un aer fresh si optimist, este un loc care te binedispune si iti ofera energie pozitiva, cu alte cuvinte, te incarca pentru un an intreg. Din peisajul de vacanta nu vor lipsi rutele urbane, drumetiile si excursiile pe insula Pangkor.

Cele mai frumoase statiuni montane din Romania

Skelling Ring, Irlanda

Skelling Ring este, fara doar si poate, cea mai verde, salbatica si stancoasa coasta a Irlandei. Un punct de atractie este insula Skelling Michael a carei legenda spune ca a fost intemeiata de un grup de calugari ce a ales sa se stabileasca in aceasta zona datorita formei sale de triunghi. Acest aspect nu a fost trecut cu vederea si iata ca a fost ales ca destinatie pentru filmarile Star Wars ceea ce a adus un numar impresionant de turisti in zona. Accesul pe insula se face doar cu barca, pornind din portul Skelling Ring.

Pentru a afla care sunt primele 5 regiuni din topul Lonely Planet, click aici!

Sursa: lonelyplanet.com

Text: Madalina Manole