Regina Letizia a Spaniei, superba intr-o rochie verde, culoarea anului 2017

foto-deschidere-1-regina_resultFrumoasa regina Letizia a Spaniei, aflata intr-un turneu oficial in Portugalia, a oferit inca o lectie de stil gratie alegerii vestimentare pe care a facut-o cu aceasta ocazie, imbracata intr-o rochie verde Greenery, culoarea anului 2017, semnata de designerul spaniol Felipe Varela.

Prezenta eleganta si sofisticata a reginei i-a cucerit pe portughezi, dupa vizitele pe care aceasta le-a facut in orasele Lisabona si Porto, noteaza publicatia woman.es. Regina Letizia si regele Felipe al VI-lea s-au intalnit cu primul ministru portughez, Antonio Costa, si sotia acestuia, Fernanda Maria Goncalves Tadeu, dar si cu presedintele tarii, Marcelo Rebelo de Sousa, apoi au participat la o cina de gala oferita in onoarea primilor duci de Braganza.Coafura in tendinte si accesorii pretioase

Rochia verde a reginei Letizia, lunga pana la genunchi, cu partea de sus si manecile realizate din material transparent, alaturi de detaliile argintii, i-au pus in valoare silueta perfecta.

foto-2_resultNu in ultimul rand, regina Spaniei a optat pentru o coafura eleganta sub forma unui coc impletit, de asemenea in tendinte anul viitor, o pereche de cercei cu smaralde, poseta plic si pantofi in aceeasi nuanta de verde ca rochia.

O culoare cu mesaj social

Institutul Pantone, cel care da tonul culorilor in fiecare an, a anuntat ca nuanta-vedeta a anului 2017 este Greenery, un verde crud care te duce cu gandul la natura. In fiecare an, prestigiosul institut propune o paleta de culori din care se alege una singura care devine, de altfel, si vedeta sezoanelor urmatoare.

Culorile sunt propuse in functie de mai multi factori – social, economic, cultural. Astfel, Greenery este inspirata din natura, din prospetimea si vitalitatea plantelor, si sugereaza energie si speranta. Greenery este, de fapt, un verde cu irizatii galbene si Institutul Pantone incearca sa atraga astfel atentia asupra peisajului politic complex cu care ne confruntam la nivel global, militand in acelasi timp pentru intoarcerea la unitate, la natura. Intamplator sau nu, aceasta culoare a fost folosita la inceputul secolului XX in cadrul miscarii de emancipare a femeilor din Anglia, numita „miscarea sufragetelor”.

 

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: www.popsugar.com