Repararea parului dupa expunerea la soare

Repararea parului dupa soare 1_resultApa sarata a marii, nisipul, clorul din piscine, ultravioletele… toate au efecte neplacute, nedorite asupra parului. In urma expunerii la soare, acesta devine uscat, casant, tern, se incurca usor si pare sa nu se aranjeze in niciun fel; este rebel si neascultator. Pentru a-i reda stralucirea, el trebuie ingrijit si hidratat cu produsele potrivite.Ingrediente speciale

In sezonul estival, trebuie sa acordam o atenție sporita ritualului de ingrijire a parului. Soarele ne este prieten, insa ne poate fi si dusman, atat al pielii, cat si al podoabei capilare. Ultravioletele ataca firul de par, iar acesta isi pierde elasticitatea si se usuca. Dupa expunerea la soare, se recomanda folosirea unor produse care sa conțina lipide, glucide si proteine ce acționeaza ca o bariera impotriva razelor UV si, in acelasi timp, hidrateaza intens parul.

Masti recomandate pentru repararea parului

De un real ajutor sunt mastile pentru parul deteriorat, care refac fibra capilara, o hranesc, ii redau stralucirea si lasa parul usor de descurcat. Printre acestea se numara cele destinate parului colorat sau cu suvițe si cele pentru parul uscat care rezolva problema firelor casante. De asemenea, fiolele pentru reparare si hidratare ofera o hranire mult mai intensa si mai puternica pe zonele uscate ale parului. Ca metoda tradiționala, se recomanda mastile pe baza de uleiuri: argan, cocos, migdale, masline, in combinație cu miere, galbenus de ou, vitaminele A si E.

Folosirea instrumentelor de hairstylingRepararea parului dupa soare 2_result

In cazul parului deteriorat in urma expunerii la soare, se pot folosi tehnici mai puțin invazive de coafare (ex.: brushing) dupa tratarea in prealabil cu produsele adecvate (protecție termica), tehnici care sa ofere un look natural cu cat mai puțin aport de caldura. In ceea ce priveste vopsirea parului, indicate sunt vopselele pe baza de uleiuri, fara amoniac, parabeni, cu proteine vegetale, care ofera atat culori vibrante, cat si hidratare.

Parul va capata un boost de hidratare si de energie si va avea o textura usoara.

Text: Ema Vlasa

GETT’S Color Bar, Cluj-Napoca