Rezolutii la inceput de an: 5 intrebari legate de job la care trebuie sa-ti raspunzi sincer!

Este momentul bilanturilor. In perioada aceasta, care este una mai relaxata, analizam reusitele, dar ne amintim si de esecuri si ne pregatim pentru urmatoarele luni, stabilindu-ne noi obiective. De la an la an ne dorim mai mult, vrem sa evoluam, apar perspective la care nu ne-am fi gandit.

Asteptarile pe care le avem atat de la noi, cat si de la job, trebuie sa fie realiste. Si cum stii ce-i mai bine pentru tine? Punandu-ti cateva intrebari care sa te ajute sa stabilesti directia pe care o ai de urmat.Lider sau follower?

Continua sa avansezi si nu lasa slabiciunile sa stea in calea realizarilor. Cauta tot timpul noi modalitati de a gestiona conflictele apeland la strategii dedicate sau pur si simplu incearca noi abordari cand vine vorba despre colegii mai putin prietenosi.

Daca iti doresti sa avansezi in cariera poti solicita noi responsabilitati, evaluand toate optiunile. Este important ca cei din jur sa fie constienti de interesul tau fata de a te dezvolta.

Sunt productiva la job?

Timpul s-a transformat in dusman si niciodata nu pare a fi suficient. A fi productiv inseamna a lucra eficient. Renunta la obiceiurile care iti consuma timpul si iti cheltuiesc energia. De asemenea, a fi productiv inseamna a te focusa asupra aspectelor cu adevarat importante atat la locul de munca, cat si in timpul liber. Cu totii avem nevoie de momente in care sa ne relaxam si sa ne incarcam bateriile. Daca o anumita activitate iti aduce bucurie, atunci nu ezita!

Cum ma influenteaza persoanele din jur?

Fa-ti un scop din a aduna in jurul tau persoane care te incurajeaza sa-ti urmezi visurile, care te sustin. Nu uita ca viata este mult prea scurta si nu este loc, nici timp de negativism, iar personajele „toxice” si cultura organizationala te pot descuraja.

Daca atmosfera de la birou este una apasatoare iar colegii nu au deloc o atitudine pozitiva, se cere o schimbare. Trebuie sa ai in vedere chiar si un nou job.

Reusesc sa mentin echilibrul cariera-familie?

Daca nu exista un echilibru intre timpul petrecut la job si cel petrecut in sanul familiei, daca balanta inclina catre cariera, daca nu reusesti sa faci lucrurile pe care ti le doresti, atunci opreste-te si reflecteaza.

Poate ar trebui sa asterni pe hartie ceea ce iti doresti, sa cantaresti si sa te gandesti la asteptarile pe care le ai. Ai putea opta pentru un job cu un program flexibil, care sa-ti permita sa-ti faci timp si pentru altceva.

Imi place cu adevarat ceea ce fac?

Nu trebuie sa fii multumita de jobul tau la fiecare pas, insa in majoritatea timpului trebuie sa fie o experienta pozitiva. Daca ti se pare ca ceea ce faci este din ce in ce mai greu si nimic nu te mai multumeste, probabil ai atins o limita. Este vorba doar despre munca propriu-zisa sau la mijloc sunt si alti factori? Indiferent de motive, cauta sa faci schimbari.

Farmacistii Catena recomanda capsulele de Ginkgo Biloba pentru cresterea randamentului intelectual, imbunatatirea memoriei, atentiei si concentrarii. Administrate de 1-3 ori pe zi, capsulele de Ginkgo Biloba combat epuizarea si lipsa de energie, sporind tonusul si randamentul fizic al organismului. Contine extracte naturale standardizate de calitate. Mai multe detalii AICI!

Text: Ruxandra Dumitrescu