Romanii, tot mai preocupati sa aiba un stil de viata sanatos

Preocuparea romanilor in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata sanatos devine una importanta, conform unui studiu realizat de iSense Solutions. Aproape jumatate (40%) din romani au declarat ca si-au imbunatatit stilul de viata in ultimul an facand mai multa miscare, in timp ce 43% au fost mai atenti la alimentatie. Procentul celor care isi propun sa isi imbunatateasca viata in urmatorul an este si mai mare: 68% intentioneaza sa faca mai multa miscare, iar 66% aspira catre o alimentatie sanatoasa.

Mai mult, analizarea datelor din ultimii doi ani privind intentia romanilor de a-si reduce nivelul de stres, arata o crestere semnificativa a interesului pentru acest aspect: in 2016, 26% din romani declarau ca au redus nivelul de stres, iar in 2018 acest procent creste pana la 42%. Tot in ultimul an, 32% au reusit sa echilibreze balanta intre viata profesionala si cea personala, iar 30% au acordat atentie somnului si au dormit mai mult.

Pentru urmatoarea perioada, 65% din romanii chestionati au declarat ca si-au facut planuri pentru a reduce impactul situatiilor generatoare de stres (versus 56% in 2016).

„Nevoia de relaxare si de a avea un stil de viata sanatos sunt doua subiecte tot mai importante pentru romani. Studiul nostru confirma nu doar ca oamenii resimt nevoia de relaxare, ci si ca aloca mai mult timp si resurse activitatilor menite sa ii ajute in gestionarea stresului, sunt mai atenti la cata miscare fac si ce tip de alimente consuma. Acest lucru poate fi si un efect al comunicarii intense pe tema stilului de viata sanatos si al promovarii evenimentelor sportive (maratoanele, cursele de ciclism etc)”, a declarat Traian Nastase, Managing Partner, iSense Solutions.Cursurile de dans, preferate de femei

In ceea ce priveste intentiile de imbunatatire a stilului de viata in urmatorul an, 31% din romani isi propun sa dedice mai mult timp pentru ei (40% din femei versus 22% din barbati). Cursurile de dans sunt printre activitatile preferate de femeile care si-au propus sa aiba mai multa grija de ele insele: 42%, comparativ cu 25% din barbati. Iar dintre barbatii care isi propun sa se ocupe mai mult de ei insisi in urmatorul an, 20% vor sa faca acest lucru mergand la psiholog, versus 15% din femei. La polul opus, doar 11% din romanii intervievati au declarat ca nu au facut nimic pentru a-si imbunatati stilul de viata, potrivit studiului.

Studiul a fost realizat online pe un esantion de 561 de respondenti din mediul urban, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani din mediul urban din Romania. Grad de eroare =/-4.14% la un nivel de incredere de 95%.

Credit foto: Stockphoto