S.O.S. – Piele uscata!

SOS Piele uscataPielea uscata se crapa, se strange, se rideaza mai usor. In plus, ne provoaca mancarimi si usturimi. Asa ca ignorarea pielii uscate nu este niciodata o optiune. Ce este de facut insa atunci cand pielea ni se usuca?



Obiceiuri care duc la uscarea pielii

Cum vine vremea rece, din ce in ce mai multi oameni incep sa se planga de pielea uscata care ii strange. Pe langa frig si vantul rece, caldura din spatiile inchise ne usuca si mai tare pielea. Asa ca este nevoie sa avem un umidificator in incaperile in care ne petrecem cel mai mult timp, acasa si la birou.

Atunci cand ajungem acasa, dupa ce am mers prin frig, tot ce ne dorim este un dus fierbinte. Pe cat de placut si relaxant este pentru noi, pe atat de mult rau face pielii noastre. Apa fierbinte indeparteaza sebumul natural al pielii si o usuca si mai tare. Asa ca sunt de evitat dusurile lungi si fierbinti.

Iarna ar fi bine sa renuntam si la exfoliere sau macar sa apelam la acest procedeu mult mai rar. Exfolierea ne usuca peste masura pielea, asa ca, atunci cand este rece afara, nu face decat sa agraveze problemele.

Poti sa iti ajuti pielea sa nu piarda umezeala daca, in loc sa iti usuci tot corpul temeinic cu prosopul dupa fiecare baie, il stergi doar putin si lasi o parte din apa sa se usuce natural.

Epilatul cu aparatul de ras usuca, de asemenea, pielea destul de tare. Daca obisnuiesti sa te epilezi astfel, cel mai bun moment este la finalul dusului. Este important sa folosesti o crema sau un gel pentru ras si sa indepartezi firele de par intotdeauna in directia lor de crestere pentru a-ti proteja pielea.

Produse pentru hidratarea pielii

Este foarte important sa alegi produsele de ingrijire a pielii potrivite pentru perioada iernii. Oricat de tare te-ar tenta cremele frumos parfumate, trebuie sa fii atenta mai degraba la textura lor decat la cat de bine miros. Este indicat sa alegi cremele foarte grase care, desi se intind mai greu, hranesc mai bine pielea. Recomandate sunt cremele care contin uleiuri vegetale, antioxidanti, ingrediente care imita structura pielii (cum ar fi ceramidele), trigliceride si acizi grasi.

Renunta la sapunurile clasice, care usuca pielea. Alege unul dermatologic, fara detergenti, care este mult mai bland, sau un gel de dus foarte hidratant, care sa aiba un ulei esential in compozitie.

Ar fi bine sa ai la baie un ulei sau un unt de corp, de shea, de mango sau de cacao, pe care sa il aplici pe pielea umeda. Daca ai o zona a corpului pe care pielea se usuca excesiv, poti apela la „artileria grea”, adica la un masaj cu ulei de masline.

Impotriva pielii uscate de pe fata poti folosi lapte gras. Se inmoaie un prosop mic in lapte si se aplica pe fata timp de 10 minute. La fel de eficiente sunt si mastile cu albusuri de ou sau cu aloe vera.

Hidratare din interior

Nu trebuie sa uitam nici de hidratarea din interior care presupune, in primul rand, sa bem suficienta apa, adica peste 2 litri pe zi. Foarte utile sunt si alimentele bogate in vitamina E sau suplimentele care contin aceasta vitamina. Un alt truc ar fi sa luam ulei de primula sau de coacaze negre, ambele fiind bogate in acid gama-linoleic.

Fructele si legumele recomandate pentru a preveni uscarea pielii sunt: avocado, rosii, spanac, morcovi, cartofi dulci, fructe de padure si rodii.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Azbane. Daca iti doresti sa-i oferi pielii tale o hidratare corespunzatoare si sa tratezi totodata si semnele imbatranirii premature, atunci cu siguranta vei fi incantata de uleiul de masaj cu argan de la Azbane! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

 

Text: Bianca Badescu