Săptămâna Modei de la Paris, rochii controversate şi machiaje extravagante

Săptămâna Modei de la Paris
Stéphane Rolland Haute Couture

În timp ce temperaturile din Paris au ajuns sub zero grade, editorii, celebritățile și influencerii s-au înfășurat în cagule, eșarfe pufoase și paltoane groas şi s-au preegătit pentru unul dintre cele mai opulente evenimente din calendarul modei: Săptămâna Modei de  la Paris Haute Couture.



Rochii extravagante, machiaje extravagante

Săptămâna Modei de la Paris Haute Couture s-a desfăşurat la sfârşitul lunii ianuarie. Iar showurile in acest an, Dior, Chanel, Valentino și Balenciaga, Giambattista Valli cu mult așteptata revenire parcă au fost mai spectaculoase ca niciodată – cu celebrități din întreaga lume care s-au adunat în capitala franceză pentru a vedea totul la fața locului rochiile spectaculoase şi machiajele extravagante.

Săptămâna Modei de la Paris
Giambattista Valli

Startul show-urilor cu colecțiile de primăvară/vară 2023 a fost dat de Schiaparelli și Dior și au culminat cu Fendi – via Armani, Chanel și Valentino.

Au existat controverse la colecţia cu feline Schiaparelli, Dior a adus o odă celebrei interprete franceze de origine americană Josephine Baker, mireasa Chanel a ieşit dintr-un elefant, personajul central de la Armani Privé a fost clownul chic, Viktor and Rolf au suprins prin subtilitatea codurilo vestimentare propuse, colecţia Valentino a propus o lipsă totală a încălţărilor cu toc.

Debuturi şi reveniri

Săptămâna Modei de la Paris a însemnat şi debutul couture al lui Haider Ackermann pentru Jean Paul Gaultier  şi revenirea lui Casey Cadwallader pentru Mugler după o absență de trei ani de pe podium. Deși colecția lui Cadwallader a fost o colecție de prêt-à-porter, spectacolul cu ritm alert a amintit de performanţele lui Thierry Mugler din anii 1980 și 1990.

Farmaciștii Catena recomandă serul cu acid hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată.

Iată mai jos câte o ţinută reprezentativă de la fiecare Casă de modă prezentă la Paris pe podiumul haute couture.

Săptămâna Modei de la Paris
Georges Chakra şi Zuhair Murad Haute Couture

 

Elie Saab, Robert Wun şi Maison Sara Chraibi Haute Couture
Fendi şi Thierry Mugler Haute Couture
Viktor & Rolf şi On Aura Tout Vu Haute Couture
Săptămâna Modei de la Paris
Valentino şi Imane Ayissi Haute Couture
Săptămâna Modei de la Paris
Armani Privé, JPG x Haider Ackermann şi Irina Shayk Haute Couture Schiaparelli
Săptămâna Modei de la Paris
La Metamorphose şi Georges Hobeika Haute Couture
Săptămâna Modei de la Paris
Alexis Mabille şi Julien Fournie Haute Couture
Săptămâna Modei de la Paris
Chanel şi Rahul Mishra Haute Couture

Cristina Dudău

Foto Hepta