Saptamana Modei la Milano: Dolce & Gabbana sau moda ca religie

Noua colectia de inspiratie religioasa a creatorilor Domenico Dolce si Stefano Gabbana a fost prezentata in cadrul Saptamanii Modei la Milano. Amenajarea podiumului a fost inspirata de biserica baroca Oratorio di Santa Cita din Palermo, aducandu-i un omagiu locului de nastere a lui Domenico Dolce.

Dupa o asteptare interminabila pentru inceperea spectacolului, portile de altar aurite s-au deschis in cele din urma si o colonie de drone si-a facut apartitia deasupra scenei, fiecare drona carand cate o geanta marca Dolce & Gabbana.

„Moda nu este doar un job, moda inseamna devotament”, a spus Dolce. „Traiesti, dormi si mananci moda, nu incetezi niciodata sa te gandesti la ea si sa o iubesti din toata inima”, a mai adaugat acesta. Pe podium, acest lucru a fost exprimat prin intermediul iconografiei religioase – o tema folosita frecvent in colectiile casei D&G.

Manechinele au aparut pe podium, etaland o colectie cu referinte religioase: ingeri si madone invesmantate in veste colorate, cu broderii complexe, aurite, rochii si paltoane, alaturi de accesorii precum palarii inedite si genti, printre acestea din urma regasindu-se si unele inspirate de cadelnite.

„Inspiratia divina” a ornat hainele si accesoriile cu inscriptii precum: ,,Fashion Sinner”, „Fashion Devotion”, „Fashion is beauty”, „D&G Heaven”, „Santa Moda si „Power”.

Text: Iulia Mirica