Schimbarea coafurii: To do or Not to do?

Te-ai dus vreodată la un salon cu tunsoarea visurilor tale în gând, și cu toate acestea ai fost total dezamăgită de rezultatul final? Sigur, toate am trecut printr-o astfel de experiență neplăcută, măcar o dată în viață. De aceea, înainte de a te așeza pe scaunul hairstylist-ului tău, cel mai bine e să te gândești de două ori la ceea ce urmează să schimbi.

Fie că ai în vedere o tunsoare scurtă, medie sau lungă, fie o tunsoare în super trend sau clasică, pune-ți aceste întrebări înainte de a schimba ceva ce s-ar putea sa regreți.Sunt sigură că îmi doresc să îmi tai părul?

Dacă părerea altor persoane, o despărțire recentă sau noua tunsoare a celebrității tale preferate te fac să te gândești la o schimbare de look, ia în considerare faptul că ar trebui să te mai gândești dacă este decizia corectă sau nu înainte să comiți o „greșeală” pe care ai putea să o regreți. Este cunoscut faptul că o decizie luată din impuls nu e cea mai bună alegere pentru tine și sigur se va transforma în regret. Ba mai mult, dacă te bazezi pe tendințele de moment, este posibil să nu iei în considerare dacă acea coafură chiar se potrivește cu trăsăturile tale. Și uneori, dacă te-a sedus faptul că tunsoarea e super-trendy, gîndesște-te și la faptul că îi va scădea rapid popularitatea, lăsându-te să faci față timp de câteva luni bune acelei faze incomode de creștere a părului.

Este foarte important să te asiguri că îți dorești cu adevărat acea tunsoare pe care o ai în gând raportându-te și la stilul și personalitatea ta.

Forma feței mele?

Știi deja că trebuie să te gândești la stilul tău, dar în aceeași măsură trebuie să ai în vedere și tonul pielii tale atunci când îți vopsești părul sau alegi un machiaj. Când vine vorba despre o nouă tunsoare, forma feței este cea care contează în acest context pentru că modul în care îți este tăiat părul poate face ca anumite trăsături faciale să pară mai proeminente, iar dacă alegi o tunsoare care nu este complementară formei feței tale, s-ar putea să scoți în evidență trăsăturile pe care le țineai ascunse.

Pentru a te asigura că tunsoarea este una potrivită pentru forma feței tale, discută cu hairstylist-ul tău și află care sunt opțiunile viabile pentru tine.

Stilul meu de viață?

Înainte de o tunsoare nouă, ar trebui să te gândești și la cât de multă atenție și întreținere va necesita acest look. Ceea ce este foarte important este să găsești o tunsoare care să se îmbine perfect cu stilul tău de viață. Dacă ești pe stilul office, de exemplu, o tunsoare pixie nu e tocmai cea mai bună alegere. Sau dacă tu nu folosești niciodată placa de păr sau ondulatorul, ar fi mai bine să optezi pentru o tunsoare care nu necesită chiar atât de multă coafare. Un alt exemplu, dacă mergi la sala de sport destul de des atunci ai nevoie de o tunsoare care să îți permită să îți strângi părul într-o coadă.

Oricare ar fi stilul tău de viață, asigură-te că te documentezi corect sau ceri părerea stilistului înainte să ajungi la foarfece.

Se potrivește această tunsoare părului meu?

Aceasta din urmă ăntrebare este mai importantă decât ai putea crede. Acest lucru se datorează faptului că grosimea firului de păr, fie că e subțire, gros sau ondulat poate determina cât de bine va arăta și se va aranja părul după tunsoarea pe care ți-o dorești. De exemplu, dacă ai firul de păr gros, stilistul tău ți-ar putea sugera să alegi o tunsoare cu părul mai lung, iar în cazul părului subțire, ar fi ideală o tunsoare care conferă volum.

Text: Iulia Mirică