Se pun in vanzare biletele la Festivalul National de Teatru 2016

foto-fntBiletele pentru toate spectacolele din cadrul celei de-a 26-a editii a Festivalului National de Teatru, eveniment care se va desfasura intre 21 octombrie si 30 octombrie, vor fi puse in vanzare online pe 7 octombrie,  incepand cu ora 00:00 (12 noaptea). Biletele vor putea fi cumparate si de la casa de bilete centralizata a Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, de vineri, 7 octombrie, ora 10:00, unde contravaloarea biletelor se va plati cash.

Biletele pot fi cumparate online de pe Mystage.ro, platforma dedicata spectacolului de teatru din Romania. Platforma este accesibila si de pe orice dispozitiv mobil si astfel oricine va putea cumpara foarte usor bilete la toate reprezentatiile festivalului. Sistemul functioneaza foarte simplu: fiecare utilizator isi alege reprezentatia si locurile pe care si le doreste in sala si apoi le cumpara. Dupa efectuarea platii, fara alte costuri suplimentare, primeste automat in contul sau si pe e-mail biletul electronic, cu care va putea intra direct la spectacole. Platile pe Mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face prin platforma LibraPay.Doua reprezentatii „Livada de visini”

In cadrul FNT 2016, spectacolul „Livada de visini”, in regia lui Lev Dodin, va avea doua reprezentatii, programate la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, in zilele de 29 si 30 octombrie, cu incepere de la orele 19:00. Piesa de teatru va beneficia de supratitrare in limbile romana si engleza.

„Livada de visini”, in viziunea lui Lev Dodin, productie distinsa anul trecut cu Premiul National al Rusiei „Masca de aur“ la categoria „Cel mai bun spectacol”, reprezinta a doua intalnire a maestrului cu celebrul text cehovian. Prima montare a avut loc in urma cu 20 de ani, pe scena Maly Drama Teatr. Acum, la peste un secol distanta de la premiera absoluta, capodopera lui Cehov este ancorata intr-o actualitate metaforica ce pare mai contemporana ca oricand.

Rolurile principale sunt incredintate unor actori aflati pe valul celebritatii teatrale si cinematografice in intreaga lume: Ksenia Rappoport si Danila Kozlovsky, ambii laureati ai prestigiosului premiu „Stanislavski” pentru interpretarea personajelor Ranevskaia, respectiv, Lopahin din „Livada de visini”.

Programul FNT 2016 poate fi consultat aici sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Text: Oana Baltoc