Secret Santa? Iată ce cadouri poți să iei colegilor

Se apropie Crăciunul, iar angajații multor companii, care nu au fost în telemuncă, au organizat și în acest an Secret Santa. Adică acel moment al anului în care fiecare angajat extrage câte un bilețel cu numele unui alt coleg și trebuie să-i facă aceastuia un cadou de Crăciun, înainte de a pleca în concediul de sărbători.

Cei mai norocoși extrag numele colegului pe care îl cunosc cel mai bine și pot găsi cu ușurință un cadou… În schimb alții pot extrage numele cuiva cu care nu au interacționat niciodată. Ce e de făcut în acest sens?Am făcut o listă cu cadouri care se pot face colegilor de Secret Santa.

 1. Cel mai simplu cadou de dat, indiferent dacă este coleg sau colegă, este cutia cu surprize. Acestea au câteva compartimente, pe zile, astfel încât în fiecare zi a lunii decembrie cel care a primit cadoul să găsească câte o surpriză. Există astfel de cutii și care conțin doar produse cosmetice în miniatură, lumânărele sau cu dulciuri. Iată câteva modele!
 2. Un alt cadou nepersonalizat pe care îl poți face unui coleg este un coș cu bunătăți. Nici acesta nu este pretențios, îl poți faci oricărei persoane pe care nu o cunoști îndeajuns de bine.
 3. O cană și un glob festiv pot să te scape repede și de acest Secret Santa.
 4. Dacă totuși ți-a picat o persoană căreia îi place să călătorească, insă din cauza pandemiei a trebuit să stea mai mult pe acasă, îi poți stăpâni “dorul de ducă” oferindu-i o hartă răzuibilă.
 5. Cărui bărbat nu-i place vinul, dar mai ales, o trusă cu accesorii pentru sticla de vin? Mai mult, acest tip de cadou conține și o tablă de șah elegantă, deci ar putea fi un cadou doi în unu.
 6. Pentru colegul stresat, în schimb, îți recomandăm pernuțe antistres în diferite forme comice, alături de o cutie de o cutie de StresControl. Este un supliment alimentar cu efect benefic asupra asupra stărilor emoționale și a capacității organismului de a se adapta la situatiile de stres.
 7. Dacă lucrați de la birou, colegului îi poți înfrumuseța ziua și biroul cu un suport pentru fotografii și pixuri sau flori.
 8. Un alt cadou nemaivăzut, cu care sigur îți vei surprinde colegul, este ceasul ventilator. Ceasul arată ora doar în momentul în care este pornit ventilatorul. Noi recomandăm cadoul ăsta colegilor care lucrează mult peste program.
 9. O altă idee de cadou ar fi pliculețele de ceai lipite pe un suport în formă de brad.

 10. Dacă colegul care trebuie să primească un cadou de la tine este fumător, poți alege o brichetă de tip Zippo foarte chic. Modele brichetelor sunt variate, existând atât pentru femei cât și pentru bărbați.
 11. Un alt cadou, potrivit pentru această pandemie, este brelocul anti-bacterian. Cu el nu trebuie sa atingi clanța ușii, să apeși butonul liftului și nici să desfaci beri. Le va face brelocul pentru tine.

Angajatorii au preluat obiceiul de Secret Sante din străinătate pentru că este foarte practic să se apropie de angajații lor, păstrând astfel și tradiția specifică sărbătorilor de iarnă. De asemenea, îi ajută și pe colegi să își întărească relațiile de amiciție.