Semne care îți arată că ai o afecțiune oculară

De multe ori, anumite simptome, cum ar fi o durere de cap sau o stare de amețeală pot fi semne că te confrunți cu o afecțiune oculară, de care nu știai.

Iată care sunt simptomele și ce pot indica ele:Durerile de cap

De multe ori, migrenele se numără printre primele simptome ale nevoii de a purta ochelari. Mecanismul care ajută corneea și cristalinul să se focuseze pe imagini poate fi slăbit, iar în această situație, mușchii ochilor sunt forțați să muncească mai mult. Astfel, ochiul obosește, iar acest lucru duce la apariția durerilor de cap.

Stările de somnolență

Atunci când acuitatea vizuală începe să scadă, organismul resimte acest lucru și se comportă ca atare. Corpul depune mai mult efort pentru a compensa carența de vedere, iar astfel, organismul are nevoie de mai multă odihnă.

Clipitul des

După ce petreci ore în șir în fața calculatorului, a telefonului mobil sau a televizorului, ochii tăi se simt mai obosiți.,Iar dacă începi să clipești mai des este semn că ai probleme de vedere. Nici senzația de ochi uscați, iritați și roșii nu trebuie ignorate. Orice disconfort la nivelul ochilor trebuie luat în considerare, iar un consult la oftalmolog este absolut necesar.

Reducerea acuității vizuale

Dacă simți că ai vederea încețoșată sau nu vezi bine anumite obiecte, de la distanță, este clar că ai nevoie de ochelari. Spre exemplu, dacă nu mai vezi la fel de bine subtitrarea unui film sau numărul de înmatriculare al unei mașini, iar conturul obiectelor din jur nu mai este la fel de bine definit, atunci ar trebui să porți ochelari.

Adaptarea de la întuneric la lumină

Atunci când ieși de la întuneric la lumină sau invers, ochilor le ia ceva timp până să se adapteze. Iiar acest lucru creează un anumit disconfort. În cazurile în care acest disconfort se transformă în durere, iritație, lăcrimare sau migrene, înseamnă că ai o sensibilitate mai mare la lumină și ar fi indicat să mergi la doctor pentru un diagnostic corect.

Vederea dublă

Dacă ai început să vezi dublu anumite obiecte, acest lucru poate indica probleme cu corneea sau la nivelul mușchilor oculari. De asemenea, acest simptom poate indica apariția cataractei.

Acestea sunt, așadar, principalele simptome care pot ascunde o afecțiune oculară.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock