Carmen

Semnificația numelui Carmen este de „grădina Domnului” și, alăturat vibrației, este o adevărată grădină cu emoții preponderent pozitive. Părinții lui Carmen trebuie să o ajute să se dezvolte armonios și să o susțină în caracteristicile importante.

Îți venim în sprijin și îți spunem cine este ea, ce îi aduce semnificația numelui Carmen și energia pe care o poartă pentru că vei vedea, are o capacitate intuitivă imensă, ar fi bine să-i asculți sfaturile căci te va ghida bine.

Ce semnificație are numele Carmen?

Semnificația numelui Carmen este de „grădina Domnului” iar numele este strâns legat de Fecioara Maria. A ajuns în onomastica noastră din limba spaniolă de la cultul care se numea „Nuestra Senora del Carmel”, de unde, s-a ajuns la Carmen.

Numele a fost asociat cu Carmel, un munte palestinian unde își are originile Ordinul Carmel, dar este asociat și cu un punct de interes din Spania, Notre-Dame de Mont Carmel. Semnificația numelui Carmen a fost păstrată și, legătura de bază cu Fecioara Maria și „Virgen de Carmen”  sau „Nuestra Senora del Carmen” (fecioara muntelui Carmel/Karmel).

Cele care duc semnificația numelui Carmen mai departe, sunt serbate anual în mai multe sărbători. Conform calendarului catolic, Carmen este serbată pe 16 iulie cu ocazia Sfintei Marii (Sfântul Șfințit Mucenic Atinoghen pentru creștinii ortodocși) și pe 15 august, conform calendarului ortodox.

Originea numelui Carmen

Semnificația numelui Carmen își are originea în Limba Spaniolă. Concret, Carmen este un derivat al Fecioarei Maria de la „Virgen del Carmen”. Este numele unei fete de origine spaniolă care înseamnă „grădină”. De aici, legăturile cu semnificația numelui Carmen de „grădina Domnului” sau „grădina bucuriei”.

În plus, numele de Carmen a fost asociat cu un munte din Israel, Carmel care are rădăcini în ebraică și care înseamnă tot „grădina lui Dumnezeu”, semnificația numelui Carmen adoptată fiind aceasta.

În țara noastră acest nume este unul destinat fetelor, dar sunt țări în care este oferit și băieților, e drept, în rare cazuri. Iar dacă semnificația numelui Carmen nu este atât de cunoscută viitorilor părinți de fete, trebuie să știe că aceasta se completează foarte bine cu vibrația lui.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Carmen

Carmen este o fire intuitivă și poate anticipa situații. Se ghidează foarte bine după emoțiile pe care le are și le gestionează bine. Este destul de echilibrată, cu mici excepții când o poți vedea irascibilă. Asta nu vine din semnificația numelui Carmen ci dintr-un conflict al vibrației, dar îl depășește cu bine.

În copilărie își manifestă primele semne de emoție și profunzime prin gesturi umanitare. În plus, este copilul înțelegător cu un simț al onestității și al dreptății. Semnificația numelui Carmen o ajută în ascultarea intuiției așa că, poate face acțiuni sau lua decizii pe care nu ți le poți explica, nici nu trebuie.

La maturitate, ar fi bine să-și coreleze semnificația numelui Carmen cu vibrația lui pentru că din atâta altruism riscă să fie prea încrezătoare în ceilalți și să se simtă folosită. Altfel, este o prezență plăcută care îți încălzește sufletul sau poate că îl vindecă. Va fi mereu alături de tine și se va implica pentru dreptate sau pentru o schimbare în bine.

Semnificația numelui Carmen în numerologie

Carmen are o energie bună care vine să completeze armonios semnificația numelui Carmen. Este cu adevărat o grădină a Domnului, dar va știe ce are prin ea?

Fiecare literă a alfabetului poartă energia unei cifre de la 1 la 9 iar în cazul lui Carmen, calculul arată astfel:

C A R M E N = 3 + 1 + 9 + 4 + 5 + 5 = 27      se adună 2 + 7 = 9

9 este vibrația lui Carmen și, vine cu abilități importante pe care are nevoie să știe să le folosească. Pentru că prin semnificația numelui Carmen este deja frumos în „grădina Domnului”, există pozitivismul și sunt rare cazurile când Carmen va folosi aceste caracteristici în sens negativ. Are intenție bună. Are totuși nevoie de control căci deși este altruistă și înțelegătoare, poate fi și irascibilă sau impulsivă, vibrația vine cu această contră pentru Carmen.

Pe de altă parte, Carmen este plină de emoții și se ghidează foarte bine prin ele pentru că semnificația numelui Carmen o ajută să se urmărească emoțional iar vibrația îi aduce capacitatea de clarviziune.

Vezi si alte nume cu C