Constantin

Semnificația numelui Constantin este „de neclintit”, „stabil” sau „ferm” iar vibrația lui vine să-l completeze foarte bine. Vei putea observa că este de neclintit în mai multe aspecte ale vieții, tocmai din acest motiv, părinții trebuie să-l ajute să dobândească un echilibru încă din copilărie.

Constantin este un nume important pentru poporul român datorită sărbătorii Sfinților Constantin și Elena. Este posibil ca acest nume sau derivate ale sale să fie încă alese pentru numele copiilor, dar este important ca părinții să cunoască semnificația numelui Constantin și vibrația lui.

Ce semnificație are numele Constantin?

Cei care poartă acest nume sunt de neclintit și, asta este și semnificația numelui Constantin fiind adăugate o serie de sinonime. Vibrația numelui îl completează destul de bine în acest sens, dar dacă nu se controlează riscă să cadă în extremă.

Varianta feminină a acestuia este Constantina care păstrează semnificația numelui Constantin, dar poartă o altă energie. Acest nume și-a pierdut din popularitate, dar încă este întâlnit la noi.  Primele forme ale numelui au apărut în Țara Românească prin 1389 în forma Costea, apoi Constandin prin 1412, Coia prin 1492, Costică prin 1469 și Coica în 1492.

Probabil că semnificația numelui Constantin avea o legătură cu alegerea acestui nume de către părinți fiind un nume cu tradiție la noi, unde încă sunt păstrate valori morale și este importantă și istoria, dar și religia.

Acesta este un nume de Sfânt din cadrul unei sărbători importante pentru creștinii ortodocși, Sfinții Constantin și Elena. Cei care duc mai departe semnificația numelui Constantin sunt serbați, anual pe 21 mai.

Originea numelui Constantin

Semnificația numelui Constantin își are originea în numele latin Constantinus fiind un derivat din din Constans care înseamnă „constant”,  „neclintit”, „ferm” sau „stabil”. La începutul utilizării acestuia, Constantin era un nume de familie. Prima dată a fost folosit în Languedoc, o regiune din Franța, dar mai târziu a fost răspândit.

A fost un nume popular în perioada Imperiului Roman și, se pare că a devenit tot mai cunoscut datorită Sfântului Împărat Constantin, cel care prin semnificația numelui Constantin a fost de neclintit când a constituit creștinismul drept religie oficială în Imperiul Roman. Tot el a fondat și Constantinopolul (Istanbul astăzi) care a devenit capitala Imperiului Roman de Răsărit.

În cazul românilor, nu pare să fie atât de importantă semnificația numelui Constantin în zilele noastre, dar rămâne important faptul că este un nume de Sfânt.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Constantin

Constantin este un bărbat cu o constituție fizică fermă, adesea solid, după cum spune semnificația numelui Constantin, de neclintit. Poate părea așa, dar este un om plin de viață și foarte sociabil. Nu este un om dur, dar nici nu trebuie provocat.

În copilărie este foarte creativ și își păstrează abilitatea asta și mai târziu, este ingenios și își poate descoperi unele talente dacă este încurajat de părinți. Iar dacă vor urmări semnificația numelui Constantin și ce vibrație emite, adică în ce contexte este el de neclintit, îl pot ajuta să se echilibreze.

La maturitate este un bărbat fermecător, hotărât și stabil. Totuși, dacă nu ține sub control semnificația numelui Constantin ar putea părea superficial sau lipsit de emoții. Constantin nu trebuie să permită ca aceste caracteristici să-l transforme într–un narcisist.

Semnificația numelui Constantin în numerologie

3 este energia care completează semnificația numelui Constantin, dar care, uneori, îl poate pune în impas.

Fiecare literă a alfabetului are asociată energia unei cifre de la 1 la 9 iar pentru Constantin, vibrația este calculată astfel:

CONSTANTIN= 3+6+5+1+2+1+5+2+5= 39  se adună 3+9= 12  se adună 1+2= 3

Va avea de ales când este cazul să fie stabil în ceva sau nu și să observe dacă semnificația numelui se manifestă. Vibrația îi aduce capacitatea de a fi argumentativ, dar oare este mereu necesar să fie de neclintit ? Trebuie să învețe ca în discuții să nu-și impună punctul de vedere. Constantin este un om optimist și mânat de ingeniozitate, dar poate să cadă în extremă și să promită mai mult decât face iar asta nu va fi pe placul celorlalți.

În aceste aspecte nu trebuie să lase semnificația numelui Constantin să-și spună cuvântul căci este bine să mai vadă și realitatea și să acționeze în consecință.

Vezi si alte nume cu C