Sexul dupa menopauza

Sexul dupa menopauzaMenopauza aduce cu sine o serie de schimbari fiziologice care pot afecta sexualitatea feminina. Diminuarea producerii estrogenului duce la lipsa lubrifierii vaginului. Acest lucru se poate remedia cu ajutorul unor creme lubrificante care se vand fara prescriptie medicala in farmacii.

Peretii vaginali devin mai stramti si mai putin flexibili, cauzand dureri, intepaturi sau mancarimi in timpul actului sexual. In mod asemanator, tesutul care acopera clitorisul se subtiaza, producand sensibilitate si iritabilitate. Rezolvarea consta intr-o stimulare mai putin directa si continua. O alta problema sexuala in cazul femeilor aflate la menopauza este intarzierea excitarii si a obtinerii orgasmului din lipsa de comunicare cu partenerul.


Piederea dorintei sexuale
Toate aceste schimbari fizice pot dura cateva saptamani, luni sau chiar ani, dar fiecare dintre ele au un remediu. Cea mai dificila este partea psihologica. Una dintre problemele cele mai grave ale femeilor aflate la menopauza este pierderea dorintei sexuale, pe care specialistii o catalogheaza drept problema psihologica. Nu este vorba despre schimbarile corpului sau ale hormonilor, ci este o combinare a tuturor problemelor. Ridurile, singuratatea, plecarea copiilor de acasa, moartea parintilor, a deveni bunica, pensionarea … si, mai presus de toate, modificarile corpului sunt tot atatea motive de stres si de tristete.

Acepta schimbarile
Solutia pentru mentinerea unei vieti sexuale sanatoase dupa menopauza este acceptarea schimbarilor si acomodarea cu ele ca pe o forma de autostima.

Ana Macovei
februarie 17th, 2017 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate