Sfaturi despre cariera de la cei mai de succes oameni din lume

Sfaturi despre carieraNe uitam de multe ori la ei, la cei mai bogati si influenti oameni din lume, si ne intrebam ce au avut in plus de au reusit sa ajunga atat de sus. Care este cheia succesului lor? A fost doar o chestiune de noroc sau este mai mult de atat? Exista oare un secret al succesului? Ei bine, daca exista si ei l-au aflat, nu au facut inca publica reteta. In schimb, unii dintre ei au „scapat” cateva sfaturi pe care le aflam si noi in continuare…Sfaturi de cariera de la Steve Jobs

„Oamenii spun ca trebuie sa fii foarte pasionat de ceea ce faci pentru a reusi si este adevarat. Pentru ca este foarte greu sa renunti daca ai aceasta pasiune. Daca nu iubesti ceea ce faci, daca nu te distrezi facand asta, nu o poti face pentru o perioada lunga de timp. Diferenta dintre oamenii de succes si ceilalti este ca primii iubesc ceea ce fac si persevereaza, iar ceilalti renunta. Daca nu iubesti ceea ce faci, vei esua.

In al doilea rand, trebuie sa fii un foarte bun cautator de talente. Pentru ca oricat de destept ai fi, ai nevoie de o echipa buna de oameni in jurul tau”. Aceasta este reteta succesului in viziunea fondatorului celei mai iubite companii din lume, Apple. Iar cariera lui confirma spusele sale, pentru ca Steve Jobs a fost extrem de pasionat de munca sa si a reusit sa construiasca o companie formata din oameni formidabili, care are succes chiar si dupa moartea fondatorului sau.

Sfaturi pentru o cariera de succes de la Bill Gates

Bill Gates, fondatorul Microsoft si cel mai bogat om din lume, are cateva reguli de care sustine ca a tinut cont si care l-au ajutat sa ajunga la aceasta performanta. Rezumate, acestea ar fi:

1. Studiaza competitia;

2. Nu te concentra pe succes, acesta este inselator. Cum ai atins un obiectiv, treci la urmatorul, competitia nu sta pe loc;

3. Incepi azi, daca nu esti fericit la munca, pune pe picioare propria ta afacere;

4. Bazeaza-te pe tehnologia noua si concentreaza-te pe internet;

5. Fii ferm, accepta vestile rele cu calm, pentru a putea rezolva problemele;

6. Nu te lua dupa multime, alege singur directia in care sa te dezvolti;

7. Viata nu e dreapta, obisnuieste-te cu asta;

8. Daca esuezi, nu e vina parintilor tai. Nu te plange de greselile tale, invata din ele;

9. Nu te astepta sa faci zeci de mii de dolari la un an dupa ce ai terminat scoala.

Ce putem spune? Regulile par rezonabile… nu stim exact daca ne pot ajuta sa atingem succesul in cariera, dar cu siguranta pot fi de ajutor in multe situatii cu care ne confruntam in viata profesionala.

Sfaturi de cariera de la Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, cel care a inventat fenomenul online fara de care majoritatea dintre noi nu mai putem trai – reteaua de socializare Facebook -, este fara doar si poate un om de succes. Cele 5 sfaturi care rezuma succesul sau, detaliate in cartea sa „Think like Zuck” sunt:

1. Pastreaza-ti energia la cote maxime, urmarind lucrurile in care crezi;

2. Nu crea doar un produs grozav, creeaza o miscare care sa insemne ceva;

3. Creeaza echipe puternice care iti pot pune in practica viziunea;

4. Creeaza un produs original, care sfideaza regulile si schimba totul;

5. Formeaza parteneriate puternice cu oameni care iti alimenteaza imaginatia si iti dau energie sa executi ceea ce visezi.

Daca ar fi sa rezumam viziunea celor trei, am putea spune ca pasiunea, parteneriatul cu oameni capabili, originalitatea si puterea de a-ti urmari scopul si de a te replia in caz de esec sunt reguli esentiale pentru a atinge succesul in cariera. Sunt insa acestea suficiente?

Text: Bianca Badescu