Simona Halep, bolid de 500 de cai putere

Tenismena Simona Halep şi-a achiziţionat cea mai scumpă maşină electrică existentă pe piaţă. Sportiva s-a afișat în București cu un Porsche Taycan.

Autoturismul are 500 de cai putere şi prinde 100 de km/h în doar patru secunde. Maşina aleasă de tenismenă poate atinge viteza de 250 km/h. Simona a dat peste 150 de mii de euro pe bolid, aceasta fiind considerată a 4a cea mai bine plătită sportivă din lume, potrivit Forbes. În ultimul an, românca a adunat aproximativ 11 milioane de euro.

Numărul 2 mondial a refuzat participarea la US Open din acest an, din cauza pandemiei, însă a câştigat turneul la Praga de luna trecută.

Despre Porsche Taycan

Porsche Taycan a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt,  iar din acest an se poate şi cumpăra. Cuvântul “taycan” înseamnă “cal tânăr plin de viață”, în turcă.

În primele șase luni ale acestui an s-au vândut aproximativ 5.000 de modele. Mașina este 100% electrică și are o autonomie care variază între 327 și 463 de kilometri.

Cel mai ieftin model de Taycan porneşte de la 150 de mii de euro și poate ajunge, în funcție de dotări, la 190 de mii de euro. Modelul Porsche Taycan Turbo S prinde suta în 2.8 secunde și atinge o viteză maximă de 416 km/h.