Smokey eyes sau kohl, secretul faraonilor

kohl

Machiajul smokey eyes a fost mereu o opțiune pentru femeile care își doresc o privire misterioasă. Dar, condiția principală pentru acest rezultat este stăpânirea tehnicii de aplicare a creionul kohl. Magali Marx, trainer Clarins France, dezvăluie în Marie Claire toate secretele acestui machiaj ancestral, folosit încă de pe vremea faraonilor!Kohl, încă din antichitate

Inițial, kohl nu era un produs de machiaj. Așa cum ne explică Magali Marx, „egiptenii l-au folosit ca tratament de ochi pentru a preveni și ameliora infecțiile oculare și poate, de asemenea, pentru a proteja ochii de refracțiile puternice ale luminii deșertului”. Dar se pare că mai presus de toate i-a sedus pe faraon și supușii săi, grație efectului estetic pe care l-a dat privirii lor. “Femeile și bărbații l-au folosit pentru machiaj, găsim multe exemple în iconografia egipteană veche. De-a lungul secolelor, kohl a continuat să fie folosit de arabi și berberi”, continuă expertul.

Cum să aplici creionul kohl?

În primul rând, este important să facem diferența între kohl și kajal, pe care uneori tindem să le confundăm:

Kohl era inițial sub formă de pulbere, aplicată cu un mirwed, un fel de băț de lemn. Printre componentele sale, găsim ulei de măsline, alaun, praf de cuișoare.

Kajalul este din India. Avea și acesta virtuți oftalmologice, dar era sub forma unui con solid, de mai multe culori. Spre deosebire de kohl, care era neapărat negru sau gri.

Spre deosebire de eyeliner, care este lichid și permite trasarea unei linii foarte precise pe pleoapă, creionul kohl este mai gros și cu o textură mai grasă, prin urmare mai ușor de estompat. „Creionul kohl poate fi aplicat în interiorul ochiului, pe pleoapa de jos, chiar pe mucoasă, pentru a conferi adâncime privirii”, sfătuiește expertul în machiaj. “De asemenea, se poate întinde foarte ușor și poate fi folosit chiar și ca bază de machiaj a pleoapei, pentru mai multă intensitate: ideal pentru smokey eye.”

Pentru ochii sensibili, sau pentru purtătoarele de lentile de contact, din Gama Rilastil Maquillage, Creion ochi NEGRU, testat oftalmologic

Aplicare în funcție de forma ochiului

Dacă ochiul tinde să lăcrimese, atunci riscă să se șteargă. Trucul lui Magali Marx pentru a-l repara: pudrează creionul cu o pudră mată.

Creionul kohl este perfect pentru toți cei care doresc să-și sublinieze ochii sau să intensifice privirea. Pe de altă parte, Magali Marx oferă sfaturi de aplicare diferite în funcție de forma ochilor noștri: „dacă aveți ochi mici, ar trebui să îl aplicați pe colțul exterior al pleoapei mobile și la rădăcina genelor inferioare pentru a le mări aspectul. Dacă aveți ochi mari, se aplică pe rădăcina genelor superioare și în interiorul ochiului, chiar pe mucoase, pentru a conferi adâncime ochiului. “

De ce ne place creionul kohl?

Kohl are avantajul de a fi ușor de aplicat și se estompează într-un singur gest, cu o pensulă (care poate fi găsită uneori, la celălalt capăt al creionului). În plus, există acum toate culorile, de la cele mai elementare (negru, maro) până la cele mai „pop” (roz, albastru …). În cele din urmă, este foarte ușor să îndepărtezi machiajul cu un demachiant pentru ochi.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta