Moda si caini asortati la saptamana modei de la New York

 

In plina desfasurare a Saptamanei modei de la New York (8-16 februarie), designerul Lela Rose a surprins cu un show de prezentare … cu caini. Pentru prezentarea colectiei sale de toamna 2019,   “Show-ul Roseminster Dog” a avut drept vedete,  cele mai dragute „modele cu blana”. Fiecare model a defilat pe podium alaturi de un caine, in timp ce Robert Verdi si Jenna Bush Hager au moderat spectacolul. Printre categoriile prezentate in show se numara “Lassies Who Lunch” si “Cocktail Companion Group”.

In cea mai mare parte a prezentarii, cainii au parut ca au completat tinutele modelelor pe care le insoteau. De exemplu, un pudel a defilat alaturi de un model ce purta o rochie eleganta de cocktail alb-negru, un Golden Retriever a completat o rochie cu model floral, un caine din rasa Corgi s-a „asortat” cu o rochie de inspiratie britanica.

De altfel, cea mai mare parte a colectiei a fost inspirata  de caini: rochii si costume cu imprimeuri alb-negru, surprinzator de chic si care doar ca nu aveau inscriptionat pe ele cuvantul „dalmatian”, o haina supradimensionata, stantata subtil cu siluete minuscule de caine… “Inspiratia pentru aceasta colectie mi-a venit atunci cand am gasit cativa nasturi vintage cu caini insersati, dar asta nu inseamna ca prietenii mei patrupezi nu au fost de mult timp o influenta plina de dragoste”, a scris Rose in notele de spectacol.

Brandul a anuntat ca o parte din incasarile din vanzarea pieselor sale din colectia de toamna a anului 2019 vor fi donate catre ASPCA, o organizatie americana nonprofit care lupta impotriva cruzimii asupra animalelor, promovarea adoptarii animalelor de companie si ofera in acelasi timp consultanta despre cum sa ingrijesti animalele de companie.Carolina Herrera cu o perspectiva luminoasa

Si noua colectie Carolina Herrera a venit cu o abordare indrazneata. Wes Gordon, designerul colectiei si-a pus amprenta cu o perspectiva tanara si luminoasa. Ansamblul de tinute prezentate la Historical Society din New York a inclus imprimeuri florale in nuante de albastru si galben, rochii de sifon in tonuri roz si galbene, amestecate cu haine de culoare alb si alb prafuit.

Text: Iulia Mirica

Foto: Hepta