Spune-mi ce muzica asculti ca sa-ti spun cine esti! Iata ce personalitate ai in functie de genul muzical preferat!

Alegerile muzicale ne definesc personalitatea si traseaza caracteristici importante despre cultura, educatia si preferintele noastre. Muzica ne insoteste in fiecare moment al vietii noastre, de la nastere la moarte, o ascultam indiferent daca suntem fericiti sau tristi, daca suntem singuri sau intr-un grup de prieteni. Pentru ca legatura cu muzica este de necontestat, putem afirma ca genul muzical preferat, acela pe care-l ascultam constant, traduce starea noastra de spirit. De exemplu, este argumentat faptul ca oamenii depresivi asculta melodii triste si persoanele melancolice prefera muzica veche. De asemenea, de cele mai multe ori, ne este mai usor sa ne exprimam gandurile si sentimentele prin intermediul unei melodii decat prin vorba sau scris. Pe de alta parte, muzica are o interconexiune interesanta cu creierul nostru, mai exact cu memoria, pentru ca muzica trezeste amintiri si, cu siguranta, tuturor ni s-a intamplat la un moment dat ca, la auzul unei melodii, sa fim invadati de un val de amintiri si sa retraim o experienta pe care o credeam uitata. Pentru ca muzica, asemenea parfumului, isi lasa o puternica amprenta asupra noastra si asupra timpului, iata ce spune genul muzical preferat despre personalitatea noastra!Studiu: muzica produce aceasi placere ca sexul

Rock si muzica alternativa

Cu toate ca exista foarte multe genuri de rock, putem afirma, cu certitudine, ca fanii acestora au ceva in comun: le place sa incalce regulile si sa fie altfel decat ceilalti. Persoanele care asculta acest gen de muzica sunt indraznete, curioase, impulsive, exuberante, traiesc cu intensitate prezentul fara a se gandi la ziua de maine si au intotdeauna mesaje neconventionale de transmis celorlalti. Pe de alta parte, in plan sexual, fanii muzicii rock si alternativa, sunt considerati amanti pasionali si rebeli.

Hip hop si muzica electronica

Aceste genuri de muzica au la baza ritmuri rapide si foarte distractive, iar oamenii care prefera hip hop si muzica electronica sunt plini de viata, veseli si hiperactivi. De obicei, acestia vorbesc repede si incearca sa-si impuna propriile idei si celorlalti. In aceasta categorie am putea include si iubitorii de funk care sunt extrovertiti si energici, libertini si deschisi catre ceilalti.

Iata 5 orase ideale pentru iubitorii de muzica

Jazz si blues

Aceste doua genuri de muzica, cu acorduri linistite si relaxante, sunt, de obicei, preferate de persoanele timide, introvertite si usor predispuse la melancolie si meditatie. Fanii acestor genuri muzicale sunt romantici, ganditori, plini de imaginatie dar si foarte inteligenti. De asemenea, acestia detin o capacitate de comunicare foarte buna si au o minte deschisa.

Pop si country

Bucurie, distractie, rasete, veselie sunt cuvinte care descriu aceste doua tipuri de muzica care, totodata, indeamna la socializare. Ascultatorii muzicii pop si country prefera sa fie mereu inconjurati de oameni, sunt sufletul tuturor petrecerilor si le place sa fie in centrul actiunii intotdeauna. Sunt extrovertiti, sociabili, prieteni de nadejdee si companii placute.

Cupluri celebre din lumea muzicala

Clasica si folk

Iubitorii de muzica clasica si folk sunt persoane complexe, in sensul bun al cuvantului, sunt deschisi la experiente noi si la schimbari. Detin arta comunicarii, sunt stabili emotional, toleranti si cauta pacea si armonia in jurul lor. Sunt calmi, intelegatori, generosi si, desi au o fire de artist, au o gandire destul de logica.

Text: Madalina Manole