Stella McCartney, pre-fall 2021

Când vara trecută au început dezbaterile despre schimbarea industriei modei, pre-colecțiile au devenit rapid sinonime cu sustenabilitatea. Dup cum era de așteptat, Stella McCartney s-a alăturat acelei „cruciade”, devenind un jalon pentru sustenabilitate.

Colecția de toamnă a anului 2021 a marcat cea de-a doua astfel de colecție a lui McCartney după ce pandemia i-a dat epifania care a lansat manifestul ei „De la A la Z”. Lansat anul trecut, ghidul cimentează tot ceea ce reprezintă marca ei și se angajează să promoveze și mai mult durabilitatea în viitor.

Ea a păstrat aceste promisiuni în această colecție, care este 80% sustenabilă și a venit cu o defalcare look-by-look a sustenabilității încorporate în fiecare articol de îmbrăcăminte și accesoriu.

Luând inspirația din dulapurile de îmbrăcăminte sport – și, în special, îmbrăcămintea de ski, o activitate iubită de designer, ea a folosit pentru realizarea aceste colecții stocul de țesături pe care le-a salvat în ultimii 20 de ani. După cum a spus ea: „Orice ne-a mai rămas din anotimpurile anterioare … pe care nu l-am ars sau îngropat, ceea ce fac toate celelalte case”.

 

 

februarie 9th, 2021 by Mirica Iulia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate