Stilul burlesc – all about attitude

burlesque2Stilul burlesc este un stil care seduce si este vorba despre cum sa te simti confortabil cu tine insati, cu sexualitatea ta si despre cum sa te bucuri de formele pe care le ai.

Stilul de imbracaminte burlesc este un stil extravagant iar elementele definitorii sunt corsetele, dresurile cu dunga rosie la spate, pantofii cu toc foarte inalt, penele, satinul, rujul rosu pe buze si un aer un pic vintage. Dita von Teese este simbolul international al acestui stil. In dictionarul explicativ al limbii romane, termenul „burlesc” defineste o situatie exagerat de comica, caraghioasa, grotesca, adesea vulgara. Trebuie insa sa stii cum sa adopti stilul burlesc.

 

  • Extravaganta sau vulgaritate?

De la extravaganta la vulgaritate nu este decat un pas. Este vorba despre un stil indraznet ce poate fi si putin comic, asa ca femeia care il poarta poate fi ridicola daca nu cunoaste limitele. Desigur, acest stil nu poate fi purtat in totalitate pe strada pentru ca nu cred sa existe femeie care si-ar dori sa se dezveleasca in toata splendoarea ei, insa putem sa preluam cateva elemente care sa ne infrumuseteze tinutele, sa ne scoata putin din banalitatea zilnica. Daca vorbim insa despre vedete, atunci ele pot adopta cu succes acest stil pe scena daca sunt consiliate de catre specialisti. Noi, femeile obisnuite care mergem la job, iesim in oras si avem tot felul de activitati, ne putem folosi de anumite detalii precum buzele frumos conturate cu un ruj rosu, o tinuta de seara accesorizata cu manusi fine, satinate, pana la cot, ciorapii negri cu dunga rosie purtati cu o rochie office, o esarfa de pene pe care ne-o putem permite sa o purtam in seara de Revelion, palariile cu voalete accesorizate unor rochii de cocktail, florile mari, centurile foarte stranse in talie si, desigur, o atitudine sexy si pantofi cu toc.

Poti adopta insa acest stil in totalitate atunci cand te afli in intimitate, cand vrei sa-i faci iubitului o surpriza. Stilul burlesc este inspirat, desigur, de spectacolul burlesc, o forma de distractie ce imbina teatrul comic, parodia cu musicalul, opera si piesa de teatru care sunt exagerate prin grotesc. Mai tarziu, burlescul implica stripteasul in spectacole ca atractie principala provenind de la Moulin Rouge din Paris. In prezent, multe dintre starurile de la Hollywood accepta sa urce pe scena in tinute specifice. Le amintim pe Carmen Electra, Mel B sau Lady Gaga. Tu ai incerca sa preiei elementele acestui stil in tinuta ta de zi cu zi?

 

Text: Ruxandra Raica