Stiluri de dans care aprind pasiunea-n cuplu: tu le-ai incercat?

Dansul imbina muzica, miscarile, emotiile, culorile, spatiul. Este un limbaj care uneste, in care granitele dintre trup si suflet dispar, care ne permite sa ne eliberam si sa ne imaginam doar ceea ce ne face placere. Pe langa faptul ca este o forma de miscare, dansul naste pasiuni si poate ajuta doi parteneri care s-au instrainat sa se regaseasca. In timpul dansului, privirile se intalnesc, iar corpurile se apropie.

Lasa-te purtata alaturi de partener intr-o cascada de pasi, sentimente si senzualitatea, evadeaza din cotidian si bucura-te de magia dansului.Pas in doi

Fie ca vorbim despre dansurile de societate lente, precum vals, tango, rumba, sau de cele rapide: swing, salsa, cha-cha-chá, merengue, dansurile duc la nasterea unei conexiuni puternice intre parteneri, beneficiile lor pentru cuplu putand fi observate inca de la prima lectie. Cursurile de dans in doi reaprind pasiunea si placerea de a petrece timp alaturi de persoana indragita.

Tango

Se spune ca tangoul da dependenta si ca este suficient sa dansezi o data, pentru a  nu mai putea renunta. Miscarile sunt elegante si ample, nascute pe strazile din Argentina.

Intre parteneri se aprinde scanteia pasiunii, iar vechii iubiti se pot indragosti din nou unul de celalalt.

Salsa

Salsa a devenit un fenomen international ce isi are originile in America de Sud. Este un amestec de ritmuri, de veselie, iar barbatul conduce si dirijeaza miscarile femeii. Salsa apropie partenerii, ii uneste si instiga la distractie. Pozitia imbunatateste chimia din cuplu.

Bachata

Bachata este un stil de dans dominican, prinde foarte mult la noi in tara si umple salile de curs. Cuplurile isi doresc sa descopere miscarile rapide, dar si pe cele senzuale, muzica pe care se danseaza fiind descifrata si acceptata chiar si de catre necunoscatori.

Cha-cha-cha

Cha-cha-chá se danseaza pe muzica cubaneza autentica, este energic, rapid, sacadat, iar picioarele si abdomenul sunt intens utilizate. Nu lipsesc pasii mici si miscarile ample ale soldurilor care contribuie la stabilirea conexiunilor.

Vals vienez

Valsul vienez ne duce cu gandul la salile somptuoase de bal, la tinutele de gala, la dansatorii care parca plutesc. Valsul presupune un control al miscarilor si disciplina, iar muzica este intotdeauna sensibila. Acest tip de dans poate aduce o schimbare pozitiva in felul in care partenerii comunica.

Merengue

Savoarea Republicii Dominicane poate fi regasita in acest dans. Ritmul scurt si precis, caracterul spumos, tempoul frenetic fac ca merengue sa fie un dans atractiv. Dansul in cuplu presupune stabilirea unei legaturi, iar partenerii devin mai atenti unul cu celalalt.

Ce spun specialistii

Ioana Huja, studio operator Scoala de Dans Arthur Murray: „In cadrul lectiilor de dans de cuplu, partenerii invata sa coopereze, sa se asculte fara sa fie nevoie de cuvinte, sa functioneze in tandem. Modul in care se tin de mana, se privesc, energia pozitiva… au un efect benefic imediat.

In Statele Unite, colegii nostri spun despre cursurile de dans ca sunt o terapie de cuplu recomandata de catre psihoterapeuti, ca metoda eficienta de reconstruire a relatiei”.

Valentin Stefan, instructor Salsa Factory: „Persoanele din domenii diferite, legate de pasiunea pentru dans, se pot regasi in acelasi loc, iar frumusetea dansurilor latino ii tine impreuna.

Participarea la aceste cursuri devine un mod de viata, se leaga prietenii, relatii, stresul cauzat de viata agitata dispare, dar si frustrarile din prima zi de curs legate de dificultatea dansurilor. Timpul petrecut la cursurile de dans se transforma intr-o hrana necesara pentru trup si suflet”.

Farmacistii Catena recomanda Potent Forte de la Naturalis pentru actiunea fortifianta pe care care o are asupra organismului. Activeaza energia si creste tonusul fizic, intelectual si sexual. Mai multe detalii despre produs gasesti AICI!

Text: Ruxandra Dumitrescu