Surpriza de sarbatori pentru copiii defavorizati

Deschide videoclipul

Fundatia Metropolis vine in ajutorul copiilor defavorizati intr-o societate in care semeni de-ai nostri au cu adevarat nevoie de noi. Fundatia este o organizatie non-guvernamentala care intinde o mana, ii ajuta pe copii sa-si croiasca un drum in viata si, mai ales, sa aleaga drumul corect. Cu ocazia sarbatorilor de iarna si cu ajutorul mai multor suflete, copiii din Centrul de Ocrotire a Copiilor “Acasa” au petrecut o dupa-amiaza placuta, s-au jucat si s-au distrat la locul de joaca special amenajat din incinta Cybex Gym si au descoperit care este importanta alimentatiei si a sportului in viata de zi cu zi pentru a se dezvolta armonios.

Tonica TV: Cand a fost infiintata Fundatia Metropolis?
Denis Radu: Familia Maticiuc a infiintat Fundatia Metropolis in anul 1999, iar pana in 2014 au avut grija de aproximativ 600 de copii.

Tonica TV: Cum ii ajuta aceasta Fundatie pe copiii defavorizati?
Denis Radu: In afara faptului ca le ofera un camin si hrana, le ofera si foarte multa dragoste. Cei care vin la Fundatie sunt copii abandonati sau copii care sunt adoptabili. Pana in momentul de fata, este una dintre putinele Fundatii in care copiii sunt sustinuti si dupa ce termina liceul. Adica ei sunt sustinuti sa ajunga la facultate, chiar pana cand isi gasesc un loc de munca si o locuinta cu chirie pe care sa si-o poata permite, in marea majoritate a cazurilor. Fundatia ii sprijina pana in acel moment.

Tonica TV: Cum s-a nascut ideea evenimentului de astazi?
Denis Radu: Eu impreuna cu asociata mea, Monica Munteanu, si impreuna cu Codin Maticiuc, cel care este reponsabil pana la urma de acest lucru minunat, facem lucrurile acestea luna de luna, nu neaparat in perioada sarbatorilor. Insa in luna decembrie se intampla foarte multe actiuni de acest gen.

Tonica TV: Ce ii bucura pe ei cel mai mult in perioada aceasta?
Denis Radu: Ooooo… uite ca avem astazi copii de 14 ani, suntem la un loc de joaca si ei se joaca. Ii bucura prezenta adultilor, ii bucura sa vada ca li se da atentie, ii bucura sa vada ca cineva din afara vine si nu neaparat ca le aduce dulciuri sau haine pentru ca pana la urma sunt obisnuiti si primesc astfel de lucruri foarte des, se bucura de sprijinul adultilor si de prezenta lor.

Tonica TV: Ce putem face noi, cei din exterior, pentru a-i ajuta?
Denis Radu: Si o simpla vizita este suficienta, o simpla vizita si sa vorbim cu ei. Pentru ca ei se bucura foarte mult cand cineva sta de vorba cu ei, cand li se da atentie. Noua si acum cand suntem adulti ne face placere sa ni se dea atentie, dar niste copii care interactioneaza mult cu alti copii de seama lor, iar adultii nu sunt intotdeauna in numar mare.

Tonica TV: Care este parcursul lor in viata?
Denis Radu: Parcursul lor este unul normal. Avem un campion la polo, unul la sah, ei sunt ajutati sa-si gaseasca drumul ca in orice familie normala pana la urma. Sunt invatati si sprijiniti sa mearga la scoala si multi dintre ei au rezultate mai bune decat cei care provin dintr-o familie normala pentru ca vor sa dea ce-i mai bun.

Text: Ruxandra Dumitrescu

decembrie 15th, 2014 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate