Terapia vampir pentru păr

terapia vampir

Tratamentele „vampir” nu mai sunt de mult noi, însă sunt încă foarte cerute la clinicile de înfrumusețare.  Foarte folosite la început în SUA, mai ales de vedetele de la Hollywood, acest tip de intervenţii minim invazive sunt deja de notorietate şi în rândul femeilor din România.

Printre vedetele care au folosit terapia vampir se află: Kim Kardashian, modelul istraelian Bar Rafaeli, Rupert Everett, Nicoleta Luciu, Mihaela Rădulescu, Andreea Raicu, Antonia, Lili Sandu, Tania Budi, Cătălin Botezatu sau Denisa de la Bambi. Și nu sunt decât câteva exemple.Tratament cu propriul sânge

“Terapia vampir” se numește oficial Cellenis PRP (Platelet Rich Plasma) și este un tratament non-chirugical. Și se face cu propriul sânge. Aceasta stimuleaza vindecarea și regenerarea rapidă a țesuturilor prin injectarea în derm a plasmei bogate în trombocite, obținută prin recoltarea unei mici cantități de sânge de la același pacient. Plasma Bogată în Trombocite generează o reacție de vindecare, stimulând producția de colagen și elastină, încurajând regenerarea celulară și îmbunătățind circulația în zona tratată.

Rilastil ProgressionHD este o linie destinata special cresterii luminozitatii naturale a pielii si contracareaza semnele imbatranirii acesteia. Ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la reducerea profunzimii ridurilor.

Și nu se folosește cu succes doar ca tratament pentru reîntinerirea pielii, ci și ca tratament pentru alopecie și oprirea căderii părului.

Un fenomen frustrant

Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu problema căderii părului, ori cu subțierea accelerată a firelor de păr. Cauzele pot fi de ordin hormonal ori provin de la modul în care ne spălăm, vopsim ori coafăm părul. Subțierea firului de păr devine astfel un fenomen frustrant, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Pentru a combate această problemă eficientă este și Terapia Vampir, tratamentul de tip PRP, care are ca efect consolidarea rădăcinii și stimularea creșterii altor noi fire.

Specialitii explică în ce mod decurge tratamentul, ce rezultate are și cine are nevoie de această intervenție.

Ce este PRP pentru păr?

„Terapia PRP pentru păr este un tratament medical în trei etape. Se recoltează sânge de la pacient, se procesează, se îmbogățește cu ingrediente benefice, iar cocktailul obținut se reinjectează la nivelul scalpului. Tratamentul stimulează creșterea naturală a părului și îngroșarea firelor de păr”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Etapele tratamentului

Pentru rezultate optime, este nevoie cam de trei tratamente la distanță de 4-6 săptămâni, iar apoi tratamente de întreținere la fiecare 4-6 luni.

Pasul 1

Se recoltează sânge, de obicei din vena brațului, iar apoi este introdus într-o centrifugă.

Pasul 2

După aproximativ 10 minute în centrifugă, sângele se va separa în trei straturi:

– plasmă săracă în trombocite

– plasmă bogată în trombocite

– globule rosii

Pasul 3

Plasma bogată în trombocite este extrasă într-o seringă și apoi injectată în zona scalpului pentru a stimula creșterea și sănătatea firului de păr.

Cui se adresează terapia vampir

Tratamentul este potrivit mai ales după vârsta de 30 de ani, atunci când multe femei observă că părul începe să se rărească, să cadă mai mult decât o făcea anterior. Acest lucru se întâmplă atât din pricina înaintării în vârstă, cât și din cauza agresiunii la care părul este supus adesea. Și vorbim aici despre expunerea la soare, spălările foarte dese, vopsirile repetate, coafatul zilnic. Astfel ajungem să vedem că părul nu mai ajunge la aceeași lungime din trecut, volumul podoabei capilare se reduce, iar firele de păr își pierd strălucirea.

Totodată, tratamentul PRP este potrivit și pentru bărbații care încep să observe pierderea părului.

Recuperarea

Recuperarea post terapie este rapidă. Pacientul sau pacienta își poate relua activitățile zilnice imediat după efectuarea tratamentului. Efectele încep să se vadă după câteva săptămâni.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock