Thierry Mugler- “Creatorul de vise”

1a3aajo98Un nume important in industria modei este cel al lui Thierry Mugler, creatorul francez care s-a nascut pe data de 21 decembrie 1948 in Strasbourg. Avand inca din copilarie inclinatii catre frumos, Mugler a inceput sa urmeze cursurile de design interior la Scoala de Arta Decorativa din Strasbourg. In 1970, se muta la Paris, unde lucreaza ca decorator de vitrine, pentru ca mai apoi, sub titulatura de “designer independent” sa isi inceapa cariera, colaborand cu o varietate de case de moda prèt-à-porter din Paris, Milano, Londra si Barcelona.

Trei ani mai tarziu, isi lanseaza prima sa colectie, “Cafe de Paris”, o colectie cu referinte clasice si design futurist, plina de sex-appeal. Cu o cariera in plina ascenisune, tanarul designer creeaza propriul brand pentru femei, urmand ca in 1978 sa creeze si modele pentru barbati. Fiind descris ca un “designer dinamic”, in 1992 isi lanseaza prima sa colec?ie haute couture si primul parfum Thierry Mugler, numit”Angel”, care a revolutionat universul parfumurilor. In 1997, lanseaza si o varianta masculina a acestui parfum, “Amen” ce insufla energie si reinsufleteste spiritul.

 

Performanta inegalabila de haute-couture

Promovand un stil suprarealist, bazat pe crearea unor efecte aristocratice, Mugler incearca sa stilizeze si sa reinventeze silueta feminina, folosindu-se de tot felul de inovatii: pielea, metalul, incercand astfel sa depaseasca orice sablon.”O femeie trebuie sa se miste ca o femeie si un star trebuie sa se miste ca un star”, spunea Mugler, dorind sa marcheze limita dintre beatitudine si firesc. Pentru Thierry, conceptul de femeie este la superlativ, cautand in mod excesiv esteticul fantastic. Rochiile drapate, taioarele asimetrice, printurile geometrice, definesc omul de geniu Thierry Mugler. In afara de acest incredibil talent, Mugler mai are si alta abilitate, aceea de regizor de scurt-metraje, reclame si videoclipuri. A regizat videoclipul “Too Funky” al lui George Michael in 1992. In 2002 a colaborat cu Cirque du Soleil, unde a regizat “Extravaganza”, in cadrul spectacolului Zumanity, creand toate costumele si identitatea personajelor. Autenticitatea si spiritul inovator reusesc sa faca din brandul Thierry Mugler o emblema in industria modei. “Moda anticipeaza, iar eleganta este o stare a spiritului… o oglinda a timpului in care traim, o traducere a viitorului, care nu trebuie sa fie niciodata statica”- Oleg Cassini


Text: Alexandra Lupu

Surse: www. showstudio.com, www.infomat.com