Tinerii isi sarbatoresc ziua prin munca

indrazneste-sa-fii-mare_3Cu ocazia Zilei Internationale a Tinerilor, in data de 12 august 2012, Fundatia Tineri pentru Tineri (TpT) va implica peste 300 de voluntari in actiuni de informare si incurajare a celor de aceeasi varsta sa se implice activ in problemele comunitatii din care fac parte.

Sub sloganul ”Indrazneste sa fii mare!”, actiunea se desfasoara in 14 orase din tara si pe litoral, la Costinesti. Voluntarii vor aborda teme precum ”Implicare activa”, ”Voluntariat”, ”Comportamente responsabile”, ”Valori si luarea deciziilor”, dar si subiecte legate de comportamentele sanatoase preventive.

In acest an, Ziua Internationala a Tinerilor este marcata la nivel mondial cu sloganul ”Construim o lume mai buna prin parteneriate cu tinerii”. Raportul anual destinat tinerilor avertizeaza asupra problemelor care apar in cursul tranzitiei de la scoala la piata muncii si asupra faptului ca educatia pe care tinerii o primesc, chiar daca este cuprinzatoare, nu le formeaza intotdeauna deprinderile de viata de care au nevoie pentru gasirea unui loc de munca. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon atrage atentia asupra numarului mare al tinerilor raportat la populatia globala si asupra drepturilor acestora de a fi reprezentati economic si politic. Totodata, s-a facut apel la mobilizarea decidentilor in vederea cresterii economice ca demers pentru aparitia de noi locuri de munca pentru tineri.

Pentru aceasta actiune, Fundatia Tineri pentru Tineri a pregatit concursuri atractive si premii, urmand ca cei care doresc sa devina voluntari activi sa participe la cursurile de formare in Educatie pentru Viata de Familie odata cu inceperea scolii.

 

Text: Andreea Popescu