Ținutele divelor la deschiderea Festivalului de Film de la Veneția

A început Festivalul de Film de la Veneția, iar vedete internaționale și-au făcut deja apariția pe covorul roșu, în ținute strălucitoare. Vezi în continuare care sunt vedetele apărute la eveniment și ce ținute au purtat acestea.

După lansarea celei mai noi colecții semnate Dolce & Gabbana, unde vedeta show-ului a fost chiar Jennifer Lopez, la câteva zile distanță vedetele au revenit în Veneția pentru Festivalul de Film. Printre aceste vedete s-au numărat Adriana Lima, care a purtat o rochie roșie lungă, semnată de Etro sau actrița britanică Helen Mirren, care a strălucit și pe catwalk-ul D&G cu câteva zile în urmă. Aseară, vedeta a imbrăcat o rochie lungă de un verde deschis foarte strălucitor, a aceluiași brand.

Soția lui Christiano Ronaldo, Georgina Rodriguez, și-a făcut apariția într-un compleu bleu ciel, al designer-ului Ermano Scervino, iar seara, pe covorul roșu, a purtat o altă ținută, închisă la culoare, a aceluiași designer.

Frumoasa Stella Maxwell a fost și ea prezentă pe covorul roșu, și a purtat o rochie lungă, roz satinat, de la brand-ul Twinset. Cynthia Erivo a apărut într-o rochie lungă albă, cu un șliț foarte lung și cu un decolteu adânc, ținută gândită de atelierul Versace. Modelul Sara Sampaio a îmbrăcat o rochie lungă, neagră, de la Armani Prive.

Pe covorul roșu a apărut și Penelope Cruz, pentru că cea de-a 78-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia s-a deschis cu pelicula ”Madres Paralelas” (”Parallel Mothers”), o nouă dramă realizată de actorul şi regizorul spaniol Pedro Almodovar, în care joacă și faimoasa actriță. Aceasta a îmbrăcat o rochie lungă marca Chanel.  La aeroport, vedeta a apărut într-o ținută elegantă, albă, semnată tot Chanel.Alte producții înscrise în competiția de la Veneția

Printre producţiile înscrise în competiţie se mai numără și ”Competencia oficial” (”Official Competition”), o satiră în care joacă aceeași actriță, Penelope Cruz, şi Antonio Banderas, ”Sundown”, cu Tim Roth şi Charlotte Gainsbourg şi filmul ”The Power of the Dog”, o dramă de Jane Campion, din Noua Zeelandă.

Festivalul include de asemenea un film regizat de actriţa hollywoodiană Maggie Gyllenhaal, care îşi face debutul în regie cu ”The Lost Daughter”.

Mai multe producţii importante de la Hollywood urmează să fie premiate în afara competiţiei oficiale, printre acestea numărându-se ”Halloween Kills”, cu Jamie Lee Curtis şi filmul ”The Last Duel” al lui Ridley Scott, cu Matt Damon şi Adam Driver.

Festivalul de Film de la Veneţia este cel mai vechi festival de film din lume, iar unele dintre producţiile prezentate în ediţiile anterioare au ajuns să câştige premii Oscar, cum a fost cazul peliculelor ”The Shape of Water” şi ”Nomadland”.

Anul acesta, principalele premii vor fi decernate la data de 11 septembrie, în urma voturilor unui juriu internaţional prezidat de regizorul sud-coreean Bong Joon Ho, laureat cu premiul Oscar pentru ”Parasite”.

Bettina Cristea

foto: Instagram