Topul celor mai dorite joburi din lume

Joburi PRINCIPALAIndiferent ca esti femeie sau barbat, joburile prezentate mai jos nu tin cont de acest aspect. Ele tin cont doar de inclinatie si… disponibilitate. Daca nu esti adepta statului in birou de la 9 la 17, ia in considerare unele dintre profesiile profitabile si distractive prezentate in randurile de mai jos.Planificator de nunta

In timp ce unele femei viseaza la ziua nuntii lor, altelevor sa fie planificatori de nunta. Oportunitati de afaceri sunt disponibile, daca ar fi sa luam in calcul ca se fac aproximativ 2 milioane de nunti intr-un an, cu o medie de cheltuieli mai mare de 1.000 de dolari. Un planificator de nunta organizeaza nunta in detaliu, incepand de la buget pana la lista invitatilor, muzica si flori, toate in functie de preferintele fiecaruia. In felul acesta, nunta ta va fi asa cum ai visat-o iar despre bataile de cap nu are rost sa discutam. Tu trebuie doar sa fii mireasa si sa te bucuri de cea mai frumoasa zi din viata ta. De restul se ocupa planificatorul de nunta.

Vanzatori de case sau agenti imobiliari mai… speciali

Vanzatori de case sau agenti imobiliari mai… speciali sunt oamenii care fac casele sa arate mai primitoare, nu doar sa le vanda. Atunci cand oamenii decid sa isi vanda casele, profita de orice ocazie de a face ca aceasta sa arate mai primitoare. Schimba anumite aspecte ale casei pentru a fi mai atragatoare pentru potentialii cumparatori. Ei bine, vanzatorii de case reamenanjeaza mobilierul, fac curat in case, schimba si fac modificari simple, care dau casei un aer cald.

Ciocolatier

Poate ca pare a fi jobul perfect, dar trebuie sa avem grija si la silueta. Gandeste-te ca va trebui sa creezi noi combinatii de arome, pe care va trebui sa le gusti pana obtii combinatia perfecta. Odata ajuns la performanta de a crea gustul ciocolatei pe care toata lumea sa il adore, te poti angaja la marii producatori de ciocolata si sa urmaresti in liniste cum creatiile tale vor fi apreciate in intreaga lume. Bun, bun!

Joburi SECUNDAREPersonal Shopper

Daca iti place sa faci shopping, ai notiuni in ale modei si ai fi dispusa sa fii designerul si cumparatorul personal al unei persoane, atunci asta este jobul perfect pentru tine. Cumparatorii personali evalueaza nevoile clientilor lor, stilul de viata, lucrurile care le plac si displac si apoi pun aceste cunostinte in practica prin achizitionarea de imbracaminte si accesorii. Treaba este destul de simpla, oamenii care nu au timp sa umble ore in sir prin malluri isi angajeaza un personal shopper care sa o faca pentru ei.

Retailer

Gandeste-te cum ar fi ca tu sa stabilesti ce sa fie vandut si ce nu intr-un magazin, bineinteles tinand cont de brand, buget, tendinte. Sa fii de fapt responsabila pentru selectarea si achizitionarea hainelor care mai apoi sa fie vandute in magazin. Tot el este cel care stabileste sortimentul grupului de produse si implementeaza concepte  de comercializare, adica este cel care poate veni cu noutati de sortimente.

Disney Character

Imagineaza-ti cum ar fi sa fii platita pentru a fi o… printesa. Da, ai citit bine, o printesa! Walt Disney Company angajeaza sosii pentru a juca rolurile anumitor personaje Disney, in locatii precum Disneyland si Disney World. Tot ce ai tu de facut este sa semeni cu una dintre vedetele postului si sa ai o oarecare inclinatie catre actorie. Despre remuneratie, nu cred ca mai are rost sa vorbim.

 

Public Relations Specialist

Participarea la evenimente, discutiile cu presa si scrierea de comunicate de presa sunt toate parte din munca unui specialist in relatii publice. Nu toti sunt capabili sa tina discursuri in fata a mii de oameni sau sa scrie unul si tocmai din acest motiv a luat nastere aceasta meserie.

Plimbatul cainilor

Femeile care iubesc animalele ar putea lua in considerare deschiderea unei afaceri prin care sa plimbe cainii altor persoane. Jobul consta in plimbatul animalelor de companie ale persoanelor ocupate timp de cateva ore. In functie de numarul animalelor, salariul si reputatia cresc.

Text: Andreea Popescu