Tot ce trebuie sa stii despre shoppingul online

In toata lumea, oamenii au inceput sa cumpere din ce in ce mai mult direct de pe site-uri. Multi evita magazinele din cauza aglomeratiei si a lipsei de timp, altii aleg site-urile pentru ca au oferte mai bogate. Cu ocazia lansarii Answear in Romania, un site de shopping apartinand celui mai mare retailer polonez, am vrut sa aflam mai multe despre avantajele si dezavantajele achizitionarii de produse online, dar si despre cum ne putem feri sa achizitionam falsuri de pe internet.T: Cum a pornit povestea Answear si de ce ati ales Romania?

Raluca Radu (country manager Answear): Answear a pornit acum cativa ani in Polonia si a avut o crestere foarte rapida, astfel ca a decis ca poate sa isi ofere serviciile si pe celelalte piete din regiune. Unele dintre piete, cum ar fi Romania, sunt considerate mult mai fashioniste decat este Polonia.

T: Care sunt avantajele achizitionarii de produse online fata de a merge in magazine si a le proba?

In primul rand comoditatea. Un alt avantaj este faptul ca vor gasi clientii la noi branduri si modele pe care nu le vor gasi in magazine. Iar acesta este un avantaj mai ales pentru cei acre nu stau in Bucuresti sau in orasele principale ale tarii.

T: Daca este sa vorbim de preturi, unde va situati?

Clar oferim preturi mai mici decat in magazine. Nu am pus asta ca principal avantaj, nu am vrut sa scoatem asta in evidenta, ci serviciile. Facem foarte usor returul si incurajam clientii sa isi comande toate hainele care le fac cu ochiul si apoi sa le returneze pe restul gratuit cu urmatoarea comanda. De asemenea, raspundem la telefon, oferim consultanta apropos de marimi, chiar sunam noi clientul de fiecare data sa ne asiguram ca totul este ok.

T: Cum vi se pare ideea polonezilor de la Answear de a lansa acest site pentru shopping?

Dana Savuica: Lumea este foarte ocupata, comoda, doreste sa fie servita acasa, sa ii vina produsele acasa. Este foarte important si faptul ca atunci cand iti vine produsul, il probezi si daca cumva nu iti place sau nu iti vine, poti sa il returnezi si iti primesti banii inapoi. Acesta este viitorul. Am vazut ca pana in momentul de fata, oferta lor se axeaza mai mult pe partea de casual, smart, sport.

T: De ce ar trebui sa tinem cont cand ne achizitionam haine 09.12.2015 answear-shopping online_1online?

Dana Savuica: Trebuie sa ai incredere in portalul respectiv, produsele trebuie sa fie originale. Singurul mod prin care poti sa iti dai seama daca nu ai cumparat o imitatie este atunci cand iti vine produsul acasa si poti observa cusaturile, accesoriile, nasturii, ata. Si de asemenea, preturile din online sunt de obicei mai bune decat cele din retail.

T: Cat la suta dintre produsele pe care vi le achizitionati sunt din magazine si cat din online?

Dana Savuica: Cam 30% online si restul din magazine. Eu sunt usor mai pretentioasa. De exemplu, nu prea imi achizitionez pantofi online pentru ca nu stiu daca mi se potriveste calapodul. La haine e mai simplu, la fel si la bijuterii.

Text: Bianca Badescu