Totul despre detoxifierea emotionala

Detoxifierea_emotionala

Nu mai este un secret pentru nimeni ca organismul nostru, pentru a se mentine sanatos, are nevoie de detoxifiere, insa ceea ce putini stiu este ca acest proces este complet daca se actioneaza pe ambele planuri, atat fizic, cat si psihic si emotional. Gandurile noastre devin, intr-un final, fapte si ne traseaza destinul, teorie sustinuta de Mahatma Gandhi si mult studiata pana in prezent, iar acest fapt ar trebui sa ne fie mai mult decat suficient pentru a ne concentra pe eliminarea toxinelor emotionale si a tiparelor mentale negative. In plus, inca din Antichitate, medici ca Galenus si Hipocrate se bazau in vindecarea unei boli si pe cauza interioara care a declansat-o, pe emotia care a stat la baza manifestarii sale, fapt ignorat in prezent de medicina alopata.Ce sunt toxinele emotionale?

Toxinele emotionale sunt sentimente si emotii negative create de creierul nostru in urma intamplarilor traite si care sunt la fel de nocive pentru organism ca toxinele provenite din mediul inconjurator. Cu alte cuvinte, acestea pot ataca sistemul imunitar la fel cum o face orice alta afectiune. Cele mai comune toxine emotionale sunt furia, ura, ranchiuna, frustrarea, dezamagirea, rautatea, dar si stresul cronic. Acesta din urma ne afecteaza imunitatea in mod direct, deoarece determina corpul sa elibereze hormoni care ataca leucocitele, celulele responsabile cu functia imunitara. Pe de alta parte, gandurile negative ne imping catre adoptarea unor obieiuri daunatoare cum ar fi fumatul, alcoolul, alimentatia gresita si, totodata, ne declanseaza stari emotionale toxice ca depresia, tristetea, frica, tensiunea, anxietatea sau lipsa respectului de sine.

De ce detoxifiere emotionala?

Raspunsul este simplu: pentru a ne mentine sanatatea cat mai mult timp. Gandurile negative creeaza blocaje emotionale care, la randul lor, declanseaza in organism aparitia bolilor. De exemplu, cancerul, caruia inca nu i s-a descoperit o cauza exacta, ar avea ca radacina un sentiment de durere nedizolvat, insa, in functie de localizare, putem vorbi de cauze psihice mult mai exacte. Fiecare organ in parte este responsabil cu o arie de ganduri si sentimente. Astfel, inima traduce regretele si neimplinirile, plamanii sunt responsabili cu dorinta de a trai, ficatul stocheaza furia, ranchiuna si razbunarea, stomacul digera prejudecatile si sentimentul de neputinta, iar rinichii preiau traumele si socurile emotionale.

Cand recurgem la detoxifierea emotionala?

Este recomandat ca detoxifierea fizica a organismului sa fie facuta de doua ori pe an si obligatoriu la inceput de primavara, deoarece acum organismul are nevoie sa se curete de toxinele acumulate din alimentatia grasa de peste iarna. Concomitent, este indicat sa se inceapa si detoxifierea emotionala, astfel incat rezultatul sa fie unul intr-adevar eficient. O perioada potrivita este si cea a posturilor de peste an. De asemenea, femeile care-si doresc sa ramana insarcinate ar trebui sa se supuna inainte de a concepe unui astfel de ritual.

Detoxifierea_emotionala-

Etapele de baza ale detoxifierii emotionale

Primul pas spre vindecare este constientizarea problemei. Ignorarea si reprimarea unui sentiment nu fac decat sa amane manifestarea bolii. In primul rand, este important sa indepartam oamenii toxici, acei oameni in prezenta carora ne simtim anxiosi si lipsiti de energie, caci ei pot fi responsabili de generarea in interiorul nostru a multor sentimente negative. De asemenea, trebuie sa cautam in amintirile noastre acele momente care au declansat suferinta si ne-au incarcat negativ si sa incercam sa le depasim. Iertarea este prima si cea mai importanta arma de lupta. Trebuie sa invatam sa iertam, caci astfel se vor dizolva multe din emotiile toxice aflate in simtamintele noastre. Un alt aliat al detoxifierii emotionale este fericirea, iar aceasta trebuie cautata intai in interiorul nostru si abia apoi in ceea ce ne inconjoara. Pe de alta parte, planul de detoxifiere emotionala trebuie sa includa si o etapa de terapie. Astfel, este indicat sa va retrageti in singuratate cel putin 3 zile, timp in care sa meditati, sa ascultati muzica relaxanta si sa faceti afirmatii pozitive. De asemenea, zilnic, gasiti 10-15 minute in care sa stati nemiscate si sa incercati sa va goliti gandurile. Plimbarile in natura si contactul corpului direct cu pamantul sunt un alt remediu eficient pentru eliberarea gandurilor negative si a sentimentelor toxice.

Farmacistii Catena recomanda produsele Naturalis. Daca iti doresti sa alungi stresul si sa te bucuri de o stare emotionala buna, atunci cu siguranta vei fi incantata de suplimentul alimentar StresControl de la Naturalis! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

 

Text: Madalina Manole