Totul despre Kangoo Jumps

Kangoo Jumps reprezinta cea mai noua forma de exercitiu aerobic, reusind sa devina, intr-un timp relativ scurt, un tip de antrenament preferat din ce in ce mai mult de persoanele care-si doresc fie sa piarda in greutate, fie sa-si mentina un tonus bun. Pe langa faptul ca, in timpul antrenamentelor de Kangoo Jumps, se ard aproximativ 150-200 de calorii in doar 10-15 minute, acest sport este foarte distractiv si reuseste sa mentina in forma atat fizicul, cat si psihicul. In acest sens, am stat de vorba cu Lavinia Cristache, antrenor de Kangoo Jumps la Eve Gym, si am aflat care sunt beneficiile acestui tip de miscare, dar si care este secretul din spatele eficientei sale dovedite.Tonica TV: Ce inseamna Kangoo Jumps?

Lavinia Cristache: Kangoo Jumps este o forma de aerobic de tip cardio, special conceput pentru a solicita intregul corp, a creste masa musculara si a dezvolta rezistenta organismului. Se practica doar cu ajutorul ghetelor special concepute pentru Kangoo Jumps.

Tonica TV: Ce presupune antrenamentul in sine si cat dureaza o sedinta?

Lavinia Cristache: O sedinta dureaza 50 de minute, iar antrenamentul in sine este impartit in 3 parti. Astfel, se incepe cu incalzirea, se continua cu partea de workout unde, in functie de nivelul clasei, se realizeaza coregrafii mai mult sau mai putin complicate, iar apoi, spre final, urmeaza partea de stretching unde se intinde musculatura si se relaxeaza. De asemenea, exista mai multe tipuri de Kangoo Jumps: Kangoo Power, un antrenament exploziv si foarte motivant, in timpul caruia corpul lucreaza intens, cu atat mai mult cu cat se lucreaza si cu bratele. Apoi exista Kangoo Dance unde se creeaza coregrafii, se danseaza practic, fiind un tip de antrenament foarte dinamic. Mai exista si Kangoo Kick, un tip de antrenament in stilul artelor martiale, ce include kickbox si karate.

Tonica TV: Cate sedinte de Kangoo Jumps sunt recomandate pe saptamana?

Lavinia Cristache: Depinde foarte mult de ce rezultat vrei sa obtii. In principiu, cam intre 3 si 5 sedinte sunt recomandate. Persoanele care isi doresc sa slabeasca considerabil trebuie sa faca peste 3 sedinte pe saptamana.

Tonica TV: Care sunt zonele corpului cel mai intens lucrate?

Lavinia Cristache: Solicita intregul corp, dar, intr-adevar, picioarele, coapsele, fesierii si zona abdominala sunt zonele cel mai intens lucrate.

Tonica TV: Care este principiul care face ca acest tip de antrenament sa fie atat de eficient in arderea grasimilor si in tonifierea musculaturii?

Lavinia Cristache: Secretul sta in functionarea intensa a sistemului limfatic. Limfa este acel lichid care circula prin toate celulele organismului uman si care transporta si elimina, totodata, toate reziduurile si toxinele, astfel mentinandu-l sanatos.

Tonica TV: Care sunt beneficiile pe care antrenamentul de Kangoo Jumps le aduce frumusetii si sanatatii?

Lavinia Cristache: In primul rand, imbunatateste aspectul fizic si reduce celulita. De asemenea, intareste sistemul osos si sistemul imunitar, imbunatateste tonusul muscular si ajuta la eliberarea endorfinelor, acele substante care ne confera starea de bine si de fericire.

Tonica TV: Poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta, sex, greutate, sau exista anumite contraindicatii?

Lavinia Cristache: Acest tip de sport nu poate fi practicat de femeile insarcinate si nici de persoanele care sufera de spondiloza cervicala; in rest, poate fi practicat de oricine, inclusiv de barbati si de copiii cu varsta peste 6 ani.

Tonica TV: Dupa Kangoo Jumps, care ar fi primele 3 tipuri de miscare pe care le-ai recomanda ca eficienta?

Lavinia Cristache: Recomand antrenamentele de tip Functional Training, cu greutati care dezvolta forta musculara si creeaza un tonus mult mai bun decat la o clasa de Kangoo Jumps unde antrenamentul este de tip cardio in proportie de 90%. Pentru ca este vara, recomand antrenamentele de tip Boot Camp in aer liber si, de asemenea, antrenamentele de stretching care au rolul de a intinde si de a relaxa muschii.

Tonica TV: Ce alte reguli de baza ar trebui sa respecte persoanele care isi doresc un stil de viata sanatos?

Lavinia Cristache: In primul rand, trebuie sa avem grija la alimentatie. Sa avem 6 mese pe zi, 3 principale si 2 gustari, sa consumam apa, cel putin 2 litri pe zi, iar vara sa crestem consumul la 3 litri pe zi. De asemenea, somnul si odihna sunt importante si, obligatoriu, sa facem miscare.

Text: Madalina Manole